Haparandas nya socialchef har rötterna i finska Kolari

Marjo Koivumaa Hietanen

Marjo Koivumaa Hietanen, med rötterna i finska Kolari, ser fram emot att börja som socialchef i Haparanda. Foto: Privat bild

HAPARANDA: Haparandas tillträdande socialchef Marjo Koivumaa Hietanen är född och uppvuxen i finska delen av Tornedalen.

– Jag är nyfiken, ödmjuk och utåtriktad, säger hon inför uppdraget som inleds den 20 juni.

Koivumaa Hietanen är utbildad socionom och har arbetat inom primärkommunal socialtjänst sedan slutet av 80-talet. Hon ser fram emot att börja jobba i gränsstaden mot Torneå och Finland.

– Det kommer att bli en spännande utmaning och jag är full av energi. Tillsammans med mina medarbetare så vill jag fortsätta resan med att stärka kvaliteten genom att bidra med mina kunskaper och erfarenheter.

Hon har rötterna i finska Kolari, men har sedan bott i Sverige i merparten av sitt liv. Hon pratar flytande svenska och finska.

Haparandas kommunchef Lena Ekh är nöjd med sin senaste rekrytering.

– Marjo har inte bara en gedigen erfarenhet inom det sociala området utan också en mycket bra chefserfarenhet. Detta i kombination med hennes personlighet, gör att vi känner att hon är rätt person för uppdraget.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
7 kommentarer om “Haparandas nya socialchef har rötterna i finska Kolari
 1. Flash Gordon skriver:

  Ett stort lycka till att försöka få Sveriges i särklass sämsta socialtjänst att bli värt namnet. Kommentarer på detta och egna erfarenheter om socialtjänsten i Haparanda läser jag gärna så sätt igång och kommentera! Mvh Flash Gordon.

 2. Undrar skriver:

  Vad är det o gnälla om? Nog har det väl funkat bra?
  Ekonomin har väl inte varit det bästa , men det är svårt i denna bransch…

 3. Ulf eliasson skriver:

  Flash Gordon: Man kan inte bara vräka ur sig att sämsta socialtjänst i Sverige. Nu får du verkligen komma med relevant fakta och inte bara flosker. Tror att du har ingen aning om hur verkligheten är.

  Verkligheten:

 4. Flash Gordon skriver:

  #Ulf. Har haft att göra med Haparanda Socialtjänst i ett decennium och har pratat med in och utflyttade hur dåligt allt fungerar! Relevanta fakta samt mätbar nöjdhet vet jag inte om ens det finns och bryr mig inte om det, men jag talar av egen erfarenhet och vill läsa vad övriga invånare har för erfarenhet av Socialtjänsten..bra som dåliga! Förstå mig rätt men detta ämne vill jag verkligen belysa! Mvh

 5. Ingen rök utan eld skriver:

  Flash Gordon: Varför har du inte gjort något åt din livssituation under ett decennium?, då skulle du ha sluppit sveriges sämsta ”socialtjänst”!!!

 6. Flash skriver:

  Jag har försökt men som sagt så kan inte Socialtjänsten göra nåt utan man hänvisas till Tingsrätt osv. Glöm inte att man är två när man träter!!! Dåligt är bara förnamnet!

 7. rex skriver:

  Skulle Kolari vara en merit?