Här rinner öbornas avlopp ut i det fria

SESKARÖ: Illaluktande avloppsvatten rinner stundtals ut från reningsverket på Seskarö.

– Jag har ringt flera gånger till ansvariga, men ingen verkar bry sig, säger Seskaröbon Villy Hansson till Haparandabladet.

Ur den sandbädd som ramar in reningsverket med dess infiltrationsbrunnar, rinner konstigt färgat, avloppsluktande vatten också åt andra hållet – längs ett dike ut i den omkringliggande småskogen.
– De verkar vara viktigare med surfplattor åt alla. Då finns det pengar. Kanske det här går att täta med en av dessa plattor – eller laga kommunens dåliga vägar med dessa plattor, säger han med ironi.

Vice kommunalrådet Bengt-Olov Innala berättar att färske vd:n Alf Waara nu sett till att åtgärder börjat vidtagas.

– En ”sjö” med avloppsvatten upptäcktes i våras och då slog vi på stora trumman. Vi har budgeterat två miljoner till åtgärder under åren 2013-2016, säger Innala som sitter i styrelsen för utövaren Haparanda teknik & fastighets ab.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Här rinner öbornas avlopp ut i det fria
 1. Stefan H Ericson skriver:

  Haparanda kommun och miljöproblem är snart synonymt.

 2. Disa Ådemo skriver:

  Det är inte mycket vd Alf Waara kan åstadkomma med två miljoner. Det finns stora behov att åtgärda och reinvestera i bl a vatten-och avloppsledningar, reningsverk, gator, gång- och cykelvägar o s v. Ju längre tiden går dessto mer kostar det i längden.
  Jag håller med att det finns viktigare saker att prioritera än läsplattor till alla anställda oavsett om behov finns eller inte.

 3. torparn skriver:

  Helt rätt, Stefan! Mitt i prick, vem ska de skylla på nu? Kuriren?