Halva ytan uppges ha klara hyresgäster

HAPARANDA: När 27-miljonersbygget av resecentrumet i Haparanda står färdigt, är tanken att 1.035 kvadratmeter ska vara uthyrda. En nettobyggkostnad på sju miljoner kronor, innebär dock att det ”går runt” med ”bara” 40 procents uthyrning.

Idag gjuter markentreprenören Bygg & Mark grund och del av ”skalet” till den utseendemässigt spektakulära byggnaden. Sedan tar byggföretaget Heab över. Det gäller sedan att hyra ut ytor för restaurang med kök för 1.600 kronor per kvadratmeter samt två-till fyra butiker och godskontor för vardera 1.500 kronor per kvadrat. Hyresgäst för väntrummet på 100 kvadratmeter, 1.000 kronor per kvadrat, är de båda städerna.
Den största ytan, 335 kvadratmeter, är en godsterminal som ska hyras av Bussgods. Den mindre godsterminalen är på 140 kvadratmeter och här är hyresgästen Matkahuolto. Restaurangkök/restaurangservering beräknas behöva 140 kvadratmeter till verksamheten.
De fyra butiksytorna på 40, 40, 39 respektive 39 kvadratmeter, har ännu inga angivna hyresgäster och den minsta ytan, 26 kvadratmeter, uppges ha ”Bussgods/mat” som hyresgäst. De gemensamma ytorna är på 136 kvadratmeter och ska delas av blivande hyresgäster.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Halva ytan uppges ha klara hyresgäster
  1. ollonborren skriver:

    men he ä ju hempa som går där