Hattunen gör comeback i Asplöven

Vasse Jarkko Hattunen är tillbaka i AHC. Här nätar han mot Tingsryd under sin förra sejour i klubben. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Asplöven fyller förråden inför säsongen 2017-18.

Under söndagen presenterade klubbens sportchef Urban Lahti en tung pjäs i lagbygget.

Anfallaren Jarkko Hattunen återvänder till klubben efter att ha tillbringat en säsong i den Polska förstaligan. Hattunen gjorde 25 allsvenska matcher i AHC säsongen 2015-16 och producerade sju mål och tre målgivande passningar.

Enligt uppgift trivdes Jarkko Hattunen i Haparanda under den förra sejouren.

– Vi får en spelare som kan göra mål – en komplett anfallare, kommenterar Lahti.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
26 kommentarer om “Hattunen gör comeback i Asplöven
 1. Jampa skriver:

  och komunen petalar?

 2. kjell g skriver:

  RE:jampa

  Om det vore så väl.

 3. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Sluta att svamla om att kommunen betalar (petalar). Gläds åt att det händer något positivt i Haparanda.

 4. Pekka skriver:

  I dagens nsd stog nåt om 255 tusen i skuld till fogden där stog även att spelare inte fått ut lön för förra året. De kan väl ändå innte va sannt?

 5. happisbo skriver:

  Om uppgifterna om krislaget i dagens nsd stämmer (stora skulder till bl.a. kronofogden m.m) tycker jag att det är högst oansvarigt av klubbledningen att inte bromsa upp och till att börja med göra rätt för sig gentemot alla gamla spelare, samtidigt värvar man nytt…
  Märkligt även att en aktör med stora skulder hos kronofogden tillåts driva en kommunal campinganläggning…sådant går nog bara i happis!
  För bedrövligt!!

 6. Skäms skriver:

  Till Pekka, faktumet är helt sant. Kolla på truppen, hur många spelare har valt att fortsätta med asplöven? Finns anledningar. Pratat med spelarna själv och majoriteten av dem saknar ett antal löner.

 7. Cato d.ä skriver:

  Det är rent ut sagt bedrövligt att spelare från förra säsongen inte fått betalt, samtidigt som man håller på med att köpa ihop ett nytt lag till kommande säsong. Lägg ned verksamheten som den ser ut idag. Börja om med egenfostrade spelare från närområdet och se till att ha en ordentlig ungdomsverksamhet. Om föreningen går i kk så utgår jag ifrån, med tanke på kommunens ansträngda ekonomi, att kommunen inte ännu en gång går in och räddar föreningen.

 8. pinsamt skriver:

  Lägg ner hela föreningen.

 9. Peter skriver:

  Verkar vara ett luftslott totalt utan styrning. Lägg ner.

 10. F.d. Sponsor skriver:

  Nu jävlar får det vara nog. Nu hoppar jag av som sponsor. Vill inte längre vara med och stötta en förening som lurar folk på detta sätt. Skämmes ta mig fan!

 11. G-son skriver:

  Ni BARA snackar strunt. Enligt happis allvetare Nasuabo så är detta bara rena lögner! Eftersom han säger det så måste det ju stämma…
  Skämt o sido, försätt fuskbygget i konkurs och satsa på ungdomarna i HTUHC istället. Asplöven – stadens skamfläck.

 12. THerock skriver:

  Det finns personer i kommunhuset som gärna ser till att hjälpa med Elitsponsring. Jag hoppas att nu när det är sparåtgärder att man ser över stödet till Asplöven…Att sparka på våra barn/ungdomar samt äldre i form av olika sparbidrag samtidigt som man sponsrar Asplöven skulle bara vara pinsamt av vår kommun. Vi får avvakta och se vilken väg vår kommunen väljer…

 13. Misse skriver:

  Eller så ber man om stöd av privatpersoner för att betala löner/räkningar till gamla spelare och undvika konkurs….Inga kommentarer från ordförande eller sportchefen i Stora Starka Asplöven?

 14. Nasuabo skriver:

  Asplöven har släppt årskorten ser jag på hemsidan! Skynda er att köp innan dom tar slut!

 15. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Jag kommer att gå på Asplövens alla bortamatcher som kommer att spelas i närheten av där jag bor. Dessutom blir det nog en del matcher på plats i Haparanda. Det som gjort Haparanda mest känt utanför Haparanda de senaste åren är: IKEA etableringen, Asplöven och landsbygdsminister S-E Bucht. För negativisterna finns det ju mycket annat att frossa i, tex nedläggningar av varuhus, stängning av Cape East, underskott i socialbudgeten, gropen mm.
  Och förresten, AF bygger nytt huvudkontor i Solna för de 1200 personer som jobbar på huvudkontoret. Där kan man tala om skattepengar.

 16. Peter skriver:

  Har Ikea etableringen gjort Haparanda känt utanför Haparanda? Var då? I Kalix? Ikeor finns överallt och få vet att asplöven är från Haparanda. De flesta jag känner tror för övrigt att Haparanda ligger i Finland. Ytterst få har minsta lilla intresse för Sverige ovan Uppsala.

 17. Nasuabo skriver:

  Peter, är du igång nu igen från lyan i Bagis? Har Hammarby förlorat igen eller har du tandvärk? Du verkar ju ha intresset kvar för stan i alla fall?

 18. Knapsu skriver:

  En offside-åkning av Peter med flera meter.

 19. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Peter. Synd om dig. Jag har besökt de flesta kommuner runt om i Sverige. Jag vet vad folk känner till om Haparanda. När IKEA etablerade sig i Haparanda betraktades det näst intill som ett under. Många är de kommuner som skulle vilja ha en IKEA etablering.
  De mest kända Haparandaborna under senare år är Asplövens fd sportchef Per Kenttä och landsbygdsminister S-E Bucht. Peter, ta dina vänner från Bajenklacken och åk på en Sverigesemester. Ni kan lämpligen avrunda den i Torneå. Passa då på att studera hur och varför Haparanda grundades efter freden 1809.

 20. Nasuabo skriver:

  Hej igen, fredagskvällen är här med allt vad det innebär för debattlustan. Jag sträcker ut en hand till seriösa kritiker och debattörer och medger att Asplöven just nu är i behov av pengar och att det nog finns potential för förbättring. Nu har ju föreningen ny ordförande sen något år, man försöker få in pengar via campingen och andra aktiviteter, ny sportchef (Ubbe) som i intervju HB talat om att anpassa spelarbudgeten, ny seriös tränare etc. Tycker vi ger dom chansen och stöttar dom. Kommentera gärna även när det går bra och dom vinner matcher, inte bara skriva när något går mot Asplöven!

 21. Nasuabo skriver:

  Glömde ju förresten det senaste….i lokala tidningen i Jämtland är man inte glada, två lovande spelare från länet lämnar Brunflo för att man skrivit på för….just det…Asplöven 🙂 Äsch, vad tusan, det ordnar sig nog ändå med pengar till skulder och kommande säsong, Asplöven reser sig alltid, ”återtåget” tuffar snart igång! Kuulemiin.

 22. solidaritet skriver:

  blir mörkrädd när de verkar finnas dom som inte tror att af skulle vara involverad. med våra skattepengar- i lövens spelares löner. kolla på deras bokslut där finns ju fakta, har själv gjort de. och de är ju så här de fungerar i pite boden Kalix och inte bara inom hochyn utan även inom s.k toppfotbollen som ifk lule bbk Gällivare….

 23. Nasuabo skriver:

  Solidaritet, inte ska du vara mörkrädd nu, solen går ju aldrig ner?

 24. mkk skriver:

  de finns nog ingen spelare som har bidrag via af, men dom flesta klubbar har nog lönebidragare som jobbar på kanslier. så sluta nu å vara så jävla bittra .

 25. Kvasibajs skriver:

  Hej Utflyttad Haparandabo..Du glömde nämna Kristina Lugnet som blev rikskändis. Första happisbon som begravdes på Elefantkyrkogården. Fortsätt att besöka fler kommuner i Sverige tills du besökt dem alla. Annars tycker jag synd om dej. Återvänd gärna till happis och kolla läget. Märkligt, varför lämnade du stan?

 26. RautakamiiniForza skriver:

  Kvasibajs, vad har det där med Asplövens lagbygge att göra? Nästan lika offside som Bajenklackens mediokra kunskaper om geografi i nåt föregående inlägg, rnen bildningsnivån i ”utsatta områden” i Söderort är väl som den är.