Helhelg för campingentusiaster

Foto: Lisette Olsson

Foto: Lisette Olsson    

KUKKOLA: Kommande helg arrangerar föreningen Caravan club, sektion Norrbotten årets premiärträff vid Kukkolaforsens camping. Antalet anmälda ekipage slår nytt rekord.

Föreningen arrangerar upp till fem medlemsträffar per säsong på olika campingar runt om i Norrbotten. För första gången arrangeras vårträffen i Kukkola. Medlemmarna är ivriga till att inviga årets campingsäsong. Campingen är nämligen fullsatt och föreningen slår därmed nytt deltagarrekord med 68 anmälda ekipage, bärandes på 130 personer från både Sverige och Finland.

– Det är över fullsatt. Vi har aldrig varit så många som nu på någon av våra träffar, säger Stig Svanberg, vice ordförande i CC, Norrbottenssektionen.

Över tio ekipage står på väntelista ifall att någon bland de redan anmälda skulle lämna återbud. Anledningen till att campinglivet har börjat locka så pass många beror till stor del på att föreningen inlett samarbete med flertalet campingar och företag i Norrbotten.
– Vi har utvecklat våran verksamhet och det gagnar våra medlemmar, säger Stig Svanberg.

Samarbetet innebär en så kallad win-win situation för alla involverade och turismen i regionen.
– Samtidigt så marknadsför vi genom våra organ de här företagen och campingarna för turistutvecklingen i Norrbotten, säger Stig Svanberg.
Startskottet för träffen går av stapeln på fredagskvällen, vidare är helgen sedan fylld av aktiviteter i Kukkolaforsen med omnejd fram till söndagen.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Helhelg för campingentusiaster
  1. Mad Max skriver:

    Man kan ju fråga sig varför inte Polisen gjorde någon nykterhetskontroll under söndagen. De var många som var rejält på ”arslet” under lördagskvällen. Med så många raksträckor hade de kunnat stoppa varenda ekipage. Men de kanske hade viktigare saker på gång 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.