Hellman återvänder till Kalix

KALIX: Kalix Bandy har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa elitseriesäsong i och med att målvakten Björn Hellman återvänder till klubben.– Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta till oss Björn som är en målvakt i högsta elitserieklass, säger tävlingskommitténs Peter Stock i ett pressmeddelande.

– Björn är en otrolig vinnarskalle som på egen hand kan rädda poäng åt sitt lag och tillhör Kalix Bandys gyllene generation födda 1991, tillsammans med bland andra Johan Sundqvist, Jonathan Johansson med flera, tillägger Peter Stock.

Björn Hellman som har landskamper på sin meritlista återvänder nu till Kalix efter en sejour i Borlänge.

– Björn är en orädd målvakt med en otroligt hög högsta nivå, säger Peter Stock och berömmer ett av de viktiga pusselbitarna i Kalix Bandys lagbygge.
I och med Björn Hellmans återkomst till Kalix har klubben valt att inte förlänga kontraktet med Abbe Bodin som var förste målvakt i vintras.
– Vi är mycket nöjda med Abbes säsong och önskar honom lycka till framöver, säger Peter Stock.
Kontrakterade spelare i dagsläget för Kalix är Björn Hellman, Jonathan Johansson, Anton Khrapenkov, Simon Viklund, Jimmy Berglund, Johan Sundqvist, Christian Frohm, Viktor Mardakin och Niklas Rönnqvist.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: