Henri Snell lämnar Asplöven för Boden

HAPARANDA: Boden Hockey är grymt nöjda att kunna presentera Asplövenspelaren Henri Snäll, 25 år som klar för kommande säsonger. Boden Hockey rekryterar därmed en spelskicklig center med allsvensk erfarenhet.Henri Snell har Haparandaklubben Asplöven som moderförening. Som junior har hans utveckling skett inom Luleå hockeys organisation. Under juniortiden har han tagit medalj i nationella och internationella mästerskap.
Snäll har fyra allsvenska säsonger och två SHL-matcher med Luleå på meritlistan, De senaste åren har han tillhört Asplövens organisation där Henri producerade som center 19 poäng på 32 matcher förra säsongen.
– Henri är en energirik kille som vi haft koll på. Han är klok, nyttig och orädd som spelare vilket kommer att bli en stabil kugge i vårt lagbygge samt att Henri kommer tillföra en mycket bra spets offensiven. Kul att ha honom i Boden, säger Robert Nordberg på Bodenklubbens hemsida
– Jag har haft flera erbjudanden att välja mellan, men det här har varit mest intressant. Tittar man på Bodens lagbygge känns målet att etablera sig i ettan vara i underkant, jag gillar att vinna och det känns som att något är på gång i Boden, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Henri Snäll
Boden hockey och Henri Snell har tecknat ett kontrakt på 1+1 år.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
5 kommentarer om “Henri Snell lämnar Asplöven för Boden
 1. Nasuabo skriver:

  Tråkigt men tack för dina insatser de senaste åren Henri! Lycka till, dock inte mot Asplöven. Sånt är livet, ibland byter man arbetsgivare. Påmindes även om Asplöven under kvällens match mot Schweiz. Fd Asplövenspelaren Dean Kukan spelade back ikväll i Schweiz lag, och Nylanderspojken i Tre Kronor mötte Asplöven under sin tid i Södertälje. Asplöven finns alltid med oss, överallt!

 2. ABC skriver:

  det här låter konstigt
  finns det en förklaring

 3. Med kritiska ögon skriver:

  Klart att det är en Stor förlust för Asplöven, när en riktig trotjänare lämnar. Jag är inte direkt förvånad, klubben har kört ett race, utan kontinuitet ett antal år. Ingen sommarträning, nytt lag varje år. Dessutom en organisation inte värd namnet. Det är en annan verklighet för Asplöven nu, när det inte längre finns pengar, nästan obegränsat.

  Boden blir mkt intressanta och ett lyft för Div 1, med en riktigt Bra organisation 🙂 Lycka till i en klubb som tänker framåt!

 4. Nasuabo skriver:

  Klart detta är trist även för okritiska ögon, men egentligen- är det så konstigt? Bandyspelare och fotbollspelare hoppar runt mellan lagen i Nortbotten, och i Hockeyettan har tex Sandberg, Nyman och Snell bytt klubb i länet i år. Henri har tidvis gjort bra saker i Asplöven men också haft skadeproblem. Vem vet, Henri kanske lyckas i Boden och kanske Asplöven får nåt ännu bättre på den positionen? Vad vet jag. Bara Henri och AHC vet varför han flyttade.

 5. Nasuabo skriver:

  Ubbe är nu formellt ny sportchef, bra nyheter! Mindre spelarbudget aviseras osv. Såklart saknar jag Per Kenttä men detta kanske är ett bra tillfälle att reorganisera och bygga om organisation och budget etc. Kör på Ubbe, jag är med på tåget, eller jag menar återtåget.