HFF-tränare får gå

HAPARANDA: Tränarna Kjell Kauma och Fredrik Nilsson har inte stöd från en del av spelarna och styrelsen väljer att avsluta samarbetet med tränarna.

Det har blossat upp inre stridigheter inom Haparanda FF, där tre parter, spelare, tränare och styrelse inte är överens om hur verksamheten ska skötas.
– Några av spelarna har tyckt att det varit för mycket folk på träningarna. Men vi vill ju se så många spelare som möjligt, säger Kjell Kauma.

Kjell Kauma tycker att flera a-lagsspelare har vissa attitydproblem.
– Min uppfattning är att många spelare har svårt att ta emot andra nationaliteter till a-laget. Det går bättre i pojklagen och b-laget, menar Kjell Kauma.
Målet för tränarna var att jobba bort problemen och få ihop truppen.
– Jag kunde inte leda på annat sätt, vilket gjorde att jag ville ha ett möte med styrelsen om detta, eller helt enkelt kliva av själv.
– De är fina grabbar allihop, men behöver förstås styrning av ledare. Jag anser inte att några spelare skall kunna bestämma över styrelsen, tillägger Kjell Kauma.
Avslutningsvis säger Kjell Kauma och tycker att det varit en jobbig process för honom och Fredrik Nilsson.
– Spelarna har för stor makt och vi delar inte spelarnas syn på vilka som ska spela. Skönt att de är över för oss. Det var kanske dömt att misslyckas när vi inte hade styrelsen med oss, säger Kjell Kauma besviket.

Kristian Benson var tänkt som huvudansvarig tränare, men fick tidigare kliva av beroende av hälsoskäl. Nu är han tillbaks och ska leda laget.

Publicerad i Haparanda, Svenska
21 kommentarer om “HFF-tränare får gå
 1. Östen skriver:

  Spelarna tycker väl det är viktigare att få vila när solen skiner än att träna.

 2. Lasse skriver:

  Tyvärr återigen så har HFF haft framme hinken och spaden.

 3. Divor skriver:

  Skämmigt att spelarna kan bestämma över tränaren, dom ska bara vara tyst och lyssna på deras ledare! Alla ska få chansen att spela!

 4. Jeffrey skriver:

  Så kan det gå i en klubb med okunnig styrelse.

 5. Rädda ansiktet skriver:

  Bara för att man kan fotboll, så betyder det inte att man är lämpad som ledare.

 6. joppari skriver:

  Lägg ner HFF

 7. Östen skriver:

  Rädda ansiktet: hur många tongivande spelare i HFF tycker du har visat seriös insällning under våren?

 8. Karlsson skriver:

  Hur många spelare skulle vara kvar efter två veckor om det kom en tränare utifrån som skulle ställa riktiga krav för ett idrottslag?

 9. Lasse skriver:

  Vi pratar div4 …..

 10. Mika M skriver:

  Vilket lipande hela tiden, tyst och träna!
  Nu vet jag visserligen inte till 100% vad det är som har hänt men om man som spelare inte kan leva upp till kraven som tränaren ställer så är det bara att kasta skorna på hyllan och hitta på något annat. Det är min mening i det hela.

 11. Rädda ansiktet skriver:

  Östen: Du verkar ha insyn i klubben… Vilka ”tongivande” spelare pratar vi om? Dem flesta har väl bytt klubb eller går långtidsskadade? Och så länge jag kan minnas så har den föreningen alltid haft blandade nationaliteter.

 12. Östen skriver:

  Rädda ansiktet: Ok, du kan stryka ”tongivande”. Några sådana finns nog inte i år. Seriös inställning är enligt mig att till exempel tåla konkurrens och inte börja grina om coacherna vill prova nya spelare under försäsongen. Seriös inställning är också att anstränga sig för att göra sitt bästa då nya spelsystem ska testas. Plus att inte strunta i träningsmatcher för andra aktiviteter och typ dra till Levi. Men kravlös, bekväm tillvaro verkar vara HFF:s melodi numera.

 13. före detta HFF-spelare skriver:

  Kjell Kauma var precis vad HFF behövde, om jag ska döma utifrån vad som står i artikeln.

 14. mattilalainen skriver:

  jalkapallo on joukkuepeli . kaikkien on osallistuttava oikealla asenteella ! kaikkien on saatava pelata myös…div.4. HFF ei ole Barcelona!

 15. Haparandabo skriver:

  Man frågar sig, hur arbetar HFF´s styrelse med det som kallas för ”attitydfrågan” inkl synen på utomeuropeiska nationaliteter i föreningen?, verkar vara väldigt slakt att lyssna på några spelare som är rädda för konkurrens och därefter kicka tränarna. Lite ”Grönköpings Veckoblad”-varning på HFF styrelsens relation till spelarna.

 16. Rädda ansiktet skriver:

  Östen: Jag håller med dig! Som spelare måste du kunna förhålla dig till saker som du benämner. Därför tror/hoppas jag att detta beslut är taget p.g.a andra omständigheter, som inte framkommer på den här sidan av myntet. Men för mig låter det konstigt att man inte skulle acceptera andra nationaliter. Samtidigt har jag svårt att tro att duon Kauma/Nilsson skulle ta med grabbar som inte håller samma nivå som övriga spelare, bara för den fina sakens skull!?

 17. kjell kauma skriver:

  Jag vill tillägga i debatten att Jag har fått skriftligt från styrelsen sms..
  Citat ” Ingen från styrelsen drivit frågan om att ni skall avsättas! Spelarrådet framförde att de var ett flertal av spelarna som funderade på att sluta om de inte blev ett tränarbyte.”

  De går inte heller att träna ett lag som där spelar hotar att sluta utan stöd …moment 22 ..Men jag har slutat så moment 22 är borta..Lycka till grabbar../Kjell

 18. Pohjolan skriver:

  Ja, det säger ju det mesta om inställningen och seriositeten när spelare hotar med att sluta om inte tränarna byts. Vilka ambitioner dessa spelare verkar ha.

 19. kjell kauma skriver:

  De är bra grabbar allihopa. Dock behöver de styrning. Eller så kan man välja spelarstyrd organisation. Jag ville bara lyfta att spelarstyrd organisation blir problem om tränarna har lagt upp en egen strategi för laget. Men de är givetvis bra grabbar…/Kjell

 20. Niklas skriver:

  Vilket svammel om att spelarna styr, det är bara att erkänna att ni inte klarade av ledarskapet. Det är inte lätt och vara ledare alla är inte skapta för det!

 21. Pohjolan skriver:

  Ja, sådana storstjärnor som hotar att sluta om inte de får som de vill kan inte vara lätt att vara ledare för…