Historisk heldag med Nålsögat

Haparandabladets reporter anno 1917 i Roger Keisus gestalt. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Lokalhistoriska storprojektet Nålsögat – Haparanda 1914-18 har nu landat i 1917, ett fullmatat år invid den svenskfinska gränsen.

Det första världskriget rasar och inkilat mellan öst och väst, är aktiviteterna febrila i Haparanda. Många linjer möts vid Stadshotellet, där också dagens aktiviteter är förlagda.

Träffa storpolitiska figurer som Vladimir Lenin, lokala profiler och underhållare som Cate Stonehill samt Ernst och Tutta Rolf.

Både då och nu finns en reporter från lokaltidningen på plats.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
2 kommentarer om “Historisk heldag med Nålsögat
  1. Verkkosurfaren skriver:

    Coolt! (eller kylmää på meänkieli), fotot och artikeln väcker min nyfikenhet, hoppas på en fortsatt rapportering så man får veta hur det gick i kriget, och för Lenin och HB mfl 🙂

  2. Verkkosurfaren skriver:

    🙂 min smiley försvann kanske i förra inlägget? Bra jobbat av Roger och alla andra lokala entusiaster, mera sånt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.