Hjorth petad som ordförande

ÖVERTORNEÅ: Efter tio år i styrelsen för Tornedalens folkhögskola i Övertorneå har Tore Hjorth gjort sitt, skriver Haparandabladet.

– De nya i styrelsen för Tornedalens folkhögskola hade en annan uppfattning om vem som skulle vara ordförande. Därför ansåg jag inte att jag skulle fortsätta och kämpa i den styrelsen, säger Tore Hjorth.

När styrelsen konstituerades valdes han som ordförande. Med många nya sammansättningen  i styrelsen gjorde situationen konfliktfylld, som Hjorth uttrycker det till Haparandabladet.

– Jag fick veta att någon från skolan hade ringt till länsstyrelsen och föreslagit Stig Kerttu som länsstyrelsen representant, på det mandat som jag suttit. Som kommunens representanter utsågs Tomas Kerttu och Östen Lejon. Jag fann ingen idé att fortsätta. Först föreslogs Stig Kerttu som ordförande, men valet föll sedan på Tomas Kerttu, säger Hjorth.

Tomas Kerttu kommenterar situationen med att säga:

– Vi ska lägga fram en plan. Basutbudet ska finnas liksom en del distansutbildning. Utbildningen i meänkieli ger till exempel inte det som avsetts. Vi måste satsa framåt.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
4 kommentarer om “Hjorth petad som ordförande
 1. f.d pajalabo skriver:

  Se där! STR-T skulle också må bättre av ordförandebyte!

 2. Observatören skriver:

  Ja ja, nu är de igång igen! Det var just sådana här fasoer som fick partier som ÖA att starta. Kanske det är dags igen.
  Det vore lämpligare att att placera den nyvalde ordföranden som elev!

 3. f.d pajalbo skriver:

  Ja, ÖA är ju STR-T:s ”beväpnade” gren! Sade en humorist i Matarinki. STR-T gör om stadgar på ett enda årsmöte när de behöver rensa i sin styrelse. Det kan man se i protokollen.

 4. Stig Aspholme skriver:

  f.d.pajalabo: Bra att du klargör det faktiska läget, alla har inte insyn i denna slutna organisation. En organisation som är ett ok runt halsen på alla Tornedalingar. Det är dags att låta Tornedalingarna föra sin egen talan, genom väl valda representanter.