Högsta domstolen prövar inte konkursen för Ekfors Kraft

ÖVERTORNEÅ/STOCKHOLM: På torsdagen kom beskedet från Högsta domstolen: Det blir ingen prövning av konkursen för Ekfors Kraft.

Konkursen beslutades i tingsrätt och hovrätt men bolags-vd:n Mikael Styrman förde överklagandena vidare till Högsta domstolen.

– Det är bra för alla parter att vi fått ett beslut så vi vet vad vi har att förhålla oss till, säger Hans Andersson, konkursförvaltare för Ekfors Kraft till N-K.

 

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
18 kommentarer om “Högsta domstolen prövar inte konkursen för Ekfors Kraft
 1. en som undrar skriver:

  Vad är N-K för tidning?

 2. Mad Max skriver:

  Läste i en annan tidning att Övertorneås kommunalråd var beredd att köpa hela eller delar av Ekfors Kraft. Det är att spänna bågen rejält. I strid med dom stora gossarna. Lätt att illusionerna förbyts till hallucinationer, även för ett kommunalråd. Är det inte så att ”skomakaren förbli vid din läst”? Ja, man undrar bara. 😉

 3. Mad Max skriver:

  Till en som undrar, N-K kan vara Norrbottens Kuriren.

 4. en som undrar skriver:

  Det stämmer nog att det är Norrbottens-Kuriren. Konstigt att hb.webben inte skriver det då?

 5. en som undrar skriver:

  Det stämmer nog att det är Norrbottens-Kuriren. Konstigt att hb.webben inte skriver det då?

 6. Örjan Pekka skriver:

  Hej, visst avser vi Norrbottens-Kuriren när vi skriver N-K. Jag tog det som en etablerad förkortning på samma sätt som vi benämner Haparandabladet för HB och Norrländska Socialdemokratern för NSD.
  Mvh
  Örjan Pekka
  Chefredaktör Haparandabladet/HBwebben.se

 7. Jan - Erik Björnfot skriver:

  Nu är det slut på detta gamla företag och namnet Styrman är här med befläckat av barnbarnet för anno tider vilket varken farfar eller pappa ville.
  Nu är det bara att hoppas på nya ägare vars uppgift blir att ge alla nya och gamla kunder lägre konstnader samt ett lika välskött el nät som det varit sedan starten av Ekfors Kraft AB. Och där med också uteblivande av alla fantasisummor på räkningarna.

 8. staffan skriver:

  Ett Hurra för den svenska lagen! Lite bussig i början men sen hårdnar den och då finns det ingen återvändo för någon brottsling.

 9. en som undrar skriver:

  Googlar man på NK så pluppar Nordiska Kompaniet upp. Kanske bäst att köra med Norrbottens-Kuriren istället. Och HB är ju sånt som dricks mycket i Tornedalen. Kör med ”Präiskä” som förkortning istället…

 10. Andy2 skriver:

  Ha, ha välskött elnätt till lågt pris -glöm det. Det finns inget som är både billigt och bra. Antingen har man ett misskött nät till billigt pris eller ett bra nät till högre pris, kom ihåg att vi är så få abonnenter i förhållande till nätets storlek.

 11. Örjan Pekka skriver:

  Till sign En som undrar: Saknar en ”gilla”-knapp till inlägget 🙂
  Kanske måste vi starta ett lokalt Wikipedia om N-K är mer känt i Norrbotten som Nordiska Kompaniet istället för Norrbottens-Kuriren.
  Mvh
  Örjan Pekka
  Chefredaktör Haparandabladet/HBwebben.se

 12. en som undrar skriver:

  Är Google norrbottninskt? Fantastiskt vad man får lära sig på hb.webben…

 13. Hullu Matti skriver:

  Mad Max.
  Jag tror att man i originalartikeln i N-K menade att kommunen skulle gå in som del eller helägare, inte kommunalrådet personligen. Eller vad tror du?

 14. Mad Max skriver:

  Hullu Matti: Jag menade självklart inte att kommunalrådet personligen skulle gå in och köpa hela eller delar av Ekfors Kraft, men han menade tydligen Övertorneå kommun. Där var jag otydlig. Det gör inte ärendet mindre kontroversiellt. ”The show must go on”.

 15. CP skriver:

  Re Björnfot. Jag undrar vilken verklighet du lever i? Hur kan någon på fullt allvar tro på sänkta avgifter,nej snarare kommer de nog att höjas. Det är idag ingen större skillnad på avgifterna mellan Södra Sverige och TDN En som har abonnemang på båda ställen

 16. Kes skriver:

  Jaha! Då var denna saga sluuut! Vad skall nu ”MICKE” syssla med framöver? Skickar in sin -standin- att avtjäna, den symboliska fängelse-vistelsn och sedan packa väskan, för en resa dit, där solen lyser och värmer hans utslitna själ! Han lär väl inte köpa ”El” utav några månglare!

 17. Jan - Erik Björnfot skriver:

  CP skall väll inte yttra sig om han inte ens törs stå för vad han heter.

 18. Andy2 skriver:

  Återigen visar en undersökning att elpriset i minst 32 andra kommuner i landet är högre än i Övertorneå kommun. I Norrbotten hamnar Gällivare, Haparanda, Kalix och Jokkmokk bland dom tio dyraste kommunerna i landet. Hoppas vi får behålla Micke vid rodret med bra, nära till billigt pris.