Högt till tak under nationaldagsfirande

Stipendiemottagare för förtjänstfulla insatser i stadens kultur- och föreningsliv, från vänster: Pedram Moradabbasi, Olivia Bojang, Sten-Inge Videhult, Maud Videhult, Vigert Haapasaari, Tina Luthström, Lisa Nilsson (med lilla Lovisa), Jan-Erik Mäki, Karin Mäki och Olof Järvi. Christina Eriksson och Kaisa Juntura saknades vid fototillfället. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Under tisdagsförmiddagen firades 6 juni med tätt högtidsprogram i kyrkan.

Uppslutningen är god och tillställningen lyfter med musikens hjälp.

Efter psalmsång inleder kören Gränsklang med två nummer, där särskilt Evert Taubes Så skimrande var aldrig havet klingar väl.

Högtidstalaren Lisa Lindgren uppehåller sig vid vikten av att ha en uppgift i samhället och för äldre generationer att fungera som förebilder och mentorer för yngre människor. Lindgren talar också om den sunda rytm som ett liv nära naturen för med sig.

Smakprov från kvällsföreställningen Jag är en sång mellan dina läppar skapar känslomässig rörelse i rummet, med tänkvärda sånger fint framförda.

Bön på svenska och engelska följer på detta. Stipendieutdelning vidtar och efter nationalsång och uttåg väntar fika i församlingshemmet.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
2 kommentarer om “Högt till tak under nationaldagsfirande
  1. Karhu skriver:

    Varför inte bön på finska också?

  2. Nasuabo skriver:

    Tomten bodde i Rovaniemi senast jag var där, och han pratade bara finska när man önskade julklappar. Då kanske det är rättvist att man får be om annat på andra språk i andra sammanhang?