Högtflygande AHC förstärker med transatlant

HAPARANDA: Hockeyallsvenska Asplövens trupp är snart fullständig. Under torsdagsförmiddagen presenterades ytterligare ett kap.

AHC har sajnat 24-årige anfallaren Jacob Lagacé, en snabb och aggressiv spelare med god teknik. Lagacé har spelat J18-landskamper för Kanada och har tillbringat sitt senaste spelår i Norge. Han har också meriter från AHL.

Med 179 centimeter och 91 kilo är det en kompakt fysionomi som kan ställa till mycket förtret för motståndarförsvar och en spelartyp som Asplöven behöver.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
33 kommentarer om “Högtflygande AHC förstärker med transatlant
 1. Tuomas skriver:

  Och vem betalar?

 2. Trollet skriver:

  Men var kommer egentligen pengarna ifrån?

 3. Peter skriver:

  Men herregud vilket tjat var pengarna kommer ifrån, istället var STOLTA att vi har ett lag i allsvenskan. Allt kostar idag ta ex Leksand där ställde hela kommunen upp, men här i Haparanda är många så negativa så man mår illa….

 4. K-G skriver:

  Troligen från kommunens olika sidokonton

 5. Knapsu skriver:

  Inga pengar inblandade, spelarna får betalt i kanelbullar och latte!

 6. Nasuabo skriver:

  Yes, en transatlant till. Mixen i laget ser mycket spännande ut inför säsongen! Jag och många andra supportrar (och i regel tillika sponsorer) har förhoppningar! Kul att Asplöven numera dessutom går med vinst i ekonomin, det är väl bl.a. de senaste värvningarna en indikation på !

 7. Tuomas skriver:

  Haparanda tillhör de fattigaste kommunerna i Sverige. Hur många av spelarna är från Haparanda, om vi ska nu vara stolta också, inte bara bekymrade.

 8. bp skriver:

  Håller med Peter… Tuomas, Trollet o K-G skulle ta reda på det finansiella innan dom uttalar sig. Leksands kommun ställde upp med 14 miljoner som var mer än vad Asplövens HELA omsättning var… Men vilken reklam dom visar upp om Haparanda…

 9. åter igen skriver:

  Nå hojja säger man.. Hur många gånger måste man förklara åt er korkade? / negativa människor att de är ahc egna pengar som de köpes spelare med. Ahc har en god ekonomi nu vilket syns med dessa härliga värvningar. Åter igen de är inte Haparanda komun eller dina skatte pengar som betalar spelare för ahc. Hitta nå annat att gnälla på som stadens gator eller liknande ist för vara så negativ mot ahc är ju hur kul som helst med ett elit hockey lag i happis.

 10. Jens skriver:

  Varför inte vara glada för att folk utifrån vill komma för att jobba i Haparanda? Otroligt med er som bara sprider negativism – visst var allt bättre förr utan IKEA, Cape east och med bygdens söner i kalottligan.

 11. Janne J skriver:

  Kommer det mer turister till Haparanda eller Leksand för dom har hockyelag….tror inte ett skit på det, och stolta,, jo närmaste kretsen,, jag vågar skriva med mitt riktiga namn.

 12. Jens skriver:

  Janne J – är du någon storstjärna som alla vet vem du är (jag har ingen aning). Mitt namn är Jens S – är jag modig nu?

 13. Knapsu skriver:

  Janne J: jag tycker att du ska gå på nån match i vinter och träffa folk som besöker Arena Polarica. Där träffar du folk från, inte bara hela Norrbotten, utan även från övriga Sverige som gillar ishockey och som kommer enbart för att se matcherna. Supportrar från Malmö, Stockholm, Västerås, Norrköping, Umeå mfl platser kommer du nog också att träffa där.
  Och om du inte förstår vad detta är värt för kommunen och stadens företagare……

 14. Nasuabo skriver:

  Och mitt namn är Bo N =Nasua Bo 🙂 ….och Knapsu har rätt, käka mera kanelbullar, och nättroll finns inte på riktigt! Vi ses snart i Arena Polarica!!

 15. Tuomas skriver:

  …vad detta är värt för kommunen och stadens företagare…
  Svårt att förstå när arbetslösheten i Haparanda är vad det är och kommunens ekonomiska situation är också vad det är. Dessa som kommer från när och fjärran, hur många timmar stannar de i Haparanda?

 16. Knapsu skriver:

  Tuomas borde sätta sig sig ner med en kanelbulle och en latte och fundera lite. Till exempel på om folk som besöker staden har hänglås på sin börs eller ej. Vare sig de besöker IKEA, en (obefintlig) camping eller Arena Polarica.

 17. Nasuabo skriver:

  Okej Tuomas, ditt budskap har gått fram, det är ju valår inår, och jag föreslår att du och dom andra negativa hittar ett parti som går till val med budskapet om att förbjuda idrottsklubbar som Asplöven, och allt annat som kan uppfattas som roligt (även det som är självfinansierande) till fromma för bygdens företagare, dom arbetslösa och kommunal ekonomi. Är det rätt uppfattat? Lycka till i sådant fall!

 18. Anders Bäckström skriver:

  Suveränt Bra jobbat av Sportchefen m fl förmodligen:) Mycket intressant lag som AHC ställer upp med, detta kan bli en vinter som Östra Norrbotten aldrig glömmer:)

  Forza AHC!

 19. granskaren skriver:

  Tror Tuomas att arbetslösheten minskar i kommunen och att ekonomin i kommunen skulle bli bättre om Asplöven inte fanns eller spelade med i ”kalottligan” med Haparanda och Torneå pojkar.
  Tuomas med många andra letar fel i allt när dom är missnöjda med sitt liv och allt känns tungt för dom, då riktas missnöjet mot nåt annat lämpligt mål.

 20. trollet skriver:

  Jag trollade ju bara, trodde folk skulle fattat vid det här laget.

 21. Peter skriver:

  Exakt tror du denna arbetslöshet har med Asplöven att göra Tuomas så bör du läsa på lite mer, skulle dessa arbetslösa (inte alla) ha samma drivkraft som Per Kenttä skulle den vara minimal i kommunen

 22. Janne L skriver:

  Jösses, vilket gnäll vart pengarna kommer ifrån, Innala, Lukin och Simu som betalar kalaset med sina sidokonton, hurrah för hockey…. Blir koktkorv med kaffe på höstens första hemma match <3

 23. pekka skriver:

  Håller med A Bäckström kan bli ett kanonbra säsong. Men analysen från säsongen är att AHC tappade mycket från januari slutade i botten utan kvalet var bra varning med, tredje året kanske skulle ytterigare någon taktiker in i båset? Alt en sportchef som styr över coacher…mera tryck på laget

 24. Kommunmedborgare skriver:

  Ärade kommunfullmäktige nu måste ni få tummen ur munnen eller vars ni nu har den och ordna en camping till alla turister som gästar Haparanda. det är tragiskt att se dem campa på Ikeaparkeringen och sitter på små gräsplättar där.
  Förstår ni inte hur mycket en camping skulle dra in intäkter till alla företag i Haparanda. Kolla i Kalix !. Helst norr om vandrarhemmet, viktigt med en badplats för ungarna,då trivs föräldrarna också

 25. Sixten Lautakoski skriver:

  jag fattar inte heller att många är så frågande varifrån AHC får pengarna från tillspelar köp AHC har säkert sina pengar från olika håll och klarar med dessa.

 26. Enok Nitti skriver:

  24. är offtopic då kan jag också vara det. BC har det varit tyst om på sistone här på sidan. Jag kan konstatera att IKEAcamparna får skåda en ful lergrop hela sommaren. Fahlander i senaste HB verkar vara en mix av Kejsarens nya kläder och Prinsessan på ärten. Tomten är inte betald, det är sekretess, det behövs lån, nya bolag och trixande hit och dit.Akelius jämför Sverige med Nord Korea, Facket är inte bra. Fan själv skulle få bygga i Haparanda om han satsade tillräckligt verkar det som.

 27. Mygelsamhället!! skriver:

  Om nu Asplöven har så bra ställt med egna pengar,då hoppas jag att klubben också betalar hyran av den nya arenan då man nyttjar den.Ca; 1500:-/tim.Sen förstår jag än idag inte hur Asplöven ska bedriva sin verksamhet då det är andra arrangemang i arenan.för Kuben ska väl stängas eller??

 28. från holmen skriver:

  AHC är bland dom bästa Reklampelarna för HPDA..
  Ser fram emot en bra säs för AHC trots att dom är kraftigt nederlagstippade inför säsongen..

 29. Åke L skriver:

  Jag som utflyttad happisbo gläds åt Asplövens framgångar och hoppas att de fortsättningsvis håller sig kvar i serien oavsett vad en del tråkmånsar anser…

 30. tireb48 skriver:

  jätte trevligt att Haparanda har ett hockeylag i allsvenskan, håller med Peter, Åke L mfl som gillar hockey….

 31. stolt(:- skriver:

  Kul med ett bra hockeylag i vår stad:-)med många lokala förmågor(:-, lokala föreatgare som ej får betalt av asplöven innan det gått till inkasso, klarar inte av hyran i kuben, kommunen betalade den förfallna skulden förra året, hur tänkte dom klara av det i multi arenan?känns som om dom borde läsa på lite, tyresö, ume, aik leksand mmm, men kul med ett stolt hockeylag från stan, vet inte om jag ska skratta eller gråta!!??

 32. staffan skriver:

  Skatteintäkten är beroende på antalet invånare i kommunen. Alla kanske inte gillar hockey eller någon annan idrott där utövarna ska ha betalt för att ställa upp. Då vore det bättre att de som gillar detta betalar detta med entrébiljetten.
  Så fungerar marknadsekonomin, men den tycks bara gälla andra. Vad säger politikerna som synts i detta forum om kommunens pengar?

 33. Äntligen skriver:

  Bara boka bussen till Rovaniemi. Asplöven mot CSKA kan man inte missa! Härligt med premiär imorgon!