Hon vill ge tid för fantasin

ÖVERTORNEÅ: Sofi Wiippa Lahti är en av många kvinnor som vågar ta steget och starta eget. För Sofi är det design som gäller.Hon har valt att ta sex månaders tjänstledighet från tjänsten som förskollärare vid Hietaniemi friskola för att pröva om hennes idéer håller.

– När du går in i ett rum upplever du det med alla sinnen. Samma sak gäller när du går in i en restaurang, ett väntrum eller när du exponerar dina produkter på en mässa. Det är det jag i första hand vill ta fasta på, säger hon till Haparandabladet.
– Det gäller att ta vara på det personliga, det unika, färger, med mera. För mig gäller att det inte ska kosta så mycket för kunden.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
6 kommentarer om “Hon vill ge tid för fantasin
 1. Ante skriver:

  Heja Sofi! Men allvarligt HB-webben, om ni inte tänker skriva med om vad Sofi gör så tycker jag ni ska strunta i att skriva. Man fattar ju ingenting baserat på det ni skriver här. Ni kan liksom inte bara klippa ur lite text ur den artikel ni publicerar i pappersupplagan, flytta om några meningar och tro att det funkar. Det här är ju pinsamt.

 2. Örjan Pekka skriver:

  Hej Ante,

  Vi skriver om att hon jobbar med design och att det handlar om ”när du går in i ett rum”. Det borde därmed framgå någorlunda tydligt vad det är frågan om.

  På HBwebben har vi som målsättning att artiklarna ska vara mycket korta. Detta eftersom nyhetsförmedling via webben i första hand är ett notismedium.

  Mvh
  Örjan Pekka
  Haparandabladet/HBwebben/HBextra

 3. Ante skriver:

  Tack för ditt svar Örjan. Men jag måste fortfarande säga nej, jag förstår inte vad Sofi håller på baserat på den text ni publicerar. Det tror jag att du själv inser. Jag köper att det rör sig om en notis, men här kommer jag som utflyttad läsare med ett tips. Ta inte upp något ni inte kan ge rättvisa i era notiser eftersom det finns risk för att läsaren upplever det hela väldigt konstigt och förvirrande, ja kanske till och med oprofessionellt. Sofi är en toppentjej och förtjänar bättre än så här.

 4. Kloka ord. skriver:

  Nu är det Sofi som ska jobba med design och Ante är väl inte tillfrågad om anställning vad jag kan fatta, så Ante får gilla läget. Gick det hem eller måste jag skriva en hel uppsats om Antes tokideer.

 5. Persson skriver:

  Nu känns det lite onödigt att bygga upp en storm i ett vattenglas, men jag måste faktiskt hålla med signaturen Ante. Varför skriver man en artikel om en ung tjej som väljer att satsa på eget företag utan att på förklara vad hon ska bedriva för verksamhet? Hon ska jobba med design, sägs det. Nu kanske jag är helt fel ute men i min värld är begreppet design ganska stort. Ska Sofi jobba med inredning? Ska hon bygga möbler? Ska hon arbeta som inredningskonsult? Det får vi tydligen inte veta.

 6. Kloka ord. skriver:

  Jag håller med Persson till viss del, men vem eller hur ställdes frågorna till Sofi. Svaren brukar bli efter hur frågorna ställs.