Hopp har väckts för Rolfs såg

KALIX: I höstas meddelade Setra att Rolfs såg i Kalix ska läggas ned. Men nu har tydligen ett nytt hopp väckts för sågen och de 60-talet anställda.
Platschefen på Rolfs, Anders Nordmark, uppger för P4 Norrbotten att de har flera intressenter till anläggningen och att han hoppas på fortsatt drift.

Han säger bland annat att de pratar med tre olika intressenter, som alla är ”på ett eller annat sätt i eller i närheten av sågbranschen”.

Men samtidigt uppges Setra fortsätta med planeringen för en nedläggning.

– Beslutet är ju inte taget. Vi ska ju ha MBL-förhandlingar i mitten på månaden någon gång, säger Nordmark till P4 Norrbotten.

Det var i oktober 2018 som Hannele Arvonen, koncernchef vid Setra Group, meddelade via ett pressmeddelande att Setra Rolfs i Kalix läggas ned eftersom de inte har lyckats sälja anläggningen, som varit till salu under drygt ett år.

– Vårt beslut att lämna Rolfs Såg är oåterkalleligt, och dyker det inte upp någon köpare i sista stund så upphör produktionen sommaren 2019, sa Hannele Arvonen, till Haparandabladet.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: ,
3 kommentarer om “Hopp har väckts för Rolfs såg
  1. ll skriver:

    Hoppas verkligen att sågen får leva vidare. Det är bra för hela östra Norrbotten. Inte bara kalixbor arbetar där.

  2. Bara elektriker skriver:

    Att ens hålla hoppet vid liv! Det är bland annat kört miljömässigt. Upptagningsområde för timmer är bara 180°, bättre i inlandet där det är 360°. Sågverk bör vara placerade där det finns skog runt om. Att frakta vatten i onödan är förkastligt miljömässigt Smartare att mycket vatten avdunstas bort i inlandsågverk virkestorkar och i värmeproduktionen för dessa. Detta istället för att frakta 10000 tals ton onödigt vatten som är bundet i timmer som ska till sågverket det är frågan om. Det här är ju något som regeringen borde sätta ordentligt under luppen!

  3. rex skriver:

    Tala inte så mycket om var jobben kommer eller var i östra Norrbotten dom finns oavsett Kalix eller Haparanda kommun båda dessa kommuner bör o skall samarbeta mer om jobben det är ju bara 5 mil emellan och då kan man åka den sträckan eller flytta dit där jobben finns. Det kan öppna lite vyer för många som inte vågar släppa sin Mammas gata! Kalix o Haparanda bör samarbeta mer om jobben, inte motarbeta! Det är bra för Sverige!