HSKT Bordtennis vann serien utan förlust

HSKT:s vinnande lag som nu ska spela i division 1. Från vänster Pedram Moradabbasi, Mika Sorvisto, Daniel Söderlund, Peiman Moradabbasi och nyförvärvet Patrik Rissanen. Foto: Läsarbild

HSKT:s vinnande lag som nu ska spela i division 1.
Från vänster Pedram Moradabbasi, Mika Sorvisto, Daniel Söderlund, Peiman Moradabbasi och nyförvärvet Patrik Rissanen. Foto: Läsarbild

HAPARANDA: Haparanda SKT Bordtennis ställde den här säsongen upp med ett lag i division 2 och vann serien på ett imponerat sätt. Efter flera års målmedveten träning kände sig HSKT Bordtennis sig moget att ställa upp i den norra division 2 serien. Målet var att vinna serien och det uppfylldes med besked i helgens seriesammandrag i Umeå.

– Det känns mycket bra att alla timmar med hård träning och alla långa resor var värt det här, säger klubbens spelare och tränare Mika Sorvisto som nu har ett kvitto på att man gjort mycket rätt under flera års hård träning.

HSKT genomförde serien på ett suveränt sätt och förlorade inte en enda lagmatch. Bara ett poängtapp (7-7) blev det mot Avestalaget Juno IK lag 1 som kom trea i serien. HSKT fick ihop 27 poäng, tvåan Hudiksvalls IF BTK slutade på 22 poäng och Juno IK 21 poäng.

Flera HSKT-spelare var också i topp vad det gäller vinst- och förlustmatcher per spelare. Bäst var dock Mikael Wikström, Hudiksvall 30-4 före HSKT-trion Peiman Moradabbasi 28-3, Pedram Moradabbasi 29-4 och Mika Sorvisto 24-6.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar:
8 kommentarer om “HSKT Bordtennis vann serien utan förlust
 1. En som kan skriver:

  Pingisen i Haparanda blomstrar

 2. yxskaft skriver:

  är de div 1 nästa säsong gud vad ni är bra heja heja

 3. Johny Lantto skriver:

  Ett stort grattis till HSKT!
  Och en stor eloge till Behrouz och andra eldsjälar i Haparanda som med enträget och långsiktigt arbete gjort Haparada till pingismetropolen i norr!

 4. Krister skriver:

  Bra arbete Behrouz. Grattis

 5. Oraklet skriver:

  Stort grattis! En eloge till Mika som höjt nivån på spelarna. En eloge till Behrouz som gör det möjligt att satsa i Haparanda.

 6. L skriver:

  BRA JOBBAT. Behövs förstärkning till laget så är jag vass på fickpingis. 🙂

 7. Catarina Lindmark skriver:

  Heja! Bra jobbat! 🙂

 8. Umebo skriver:

  Grattis! (Noterar att inga gratulationer från ”Holmen” eller Tärendö syns till…)