HSKT fick ge sig i annandagsbandyn

KARLSBORG: Annandagsderbyt i division I bandyn mellan Karlsborgs BK och Haparanda SKT slutade med en hemmaseger med 5-2 (3-2). Stor matchvinnare för brukslaget var Pontus Bergdahl som svarade för fyra av KBK:s mål. Det var en mycket jämn och händelserik match där hemmalaget KBK var det effektivare laget, eller om man så vill, KBK hade en man vid namn Pontus Bergdahl.

Första halvlek handlade mycket skridskoåkning och bra tempo och där ingen hade protesterat om det hade varit 3-3 eller 4-3 till HSKT i paus.

I andra halvlek sjönk tempot något och HSKT hade flera bra chanser till kvittering, men Samuel Henriksson i hemmamålet gjorde några riktigt vassa räddningar. Fram till 75:e minuten då HSKT var nära kvittering hade inte hemmalaget skapat just något på ett försvarsstarkt HSKT.

I 79:e minuten gjorde HSKT-målvakten Asser Sarkkinen en fantastisk dubbelräddning som Marko Herajärvi när han var som bäst brukade briljera med. Två minuter senare fick HSKT-målisen kapitulera när Pontus Bergdahl klippte in en hörna. Fem minuter senare kunde förre HT Bandy-spelaren Danne Sandberg peta in 5-2 på en retur efter en bra räddning av Asser Sarkkinen.

– Hade vi gjort 3-3 hade det blivit en annan match, tyckte HSKT:s lagkapten Jesper Ariluoma efter matchen.

HSKT har många mycket bra skridskoåkare i laget och man borde utnyttja det genom mer och bättre samspel, och inte som många gånger i den här matchen, speciellt i andra halvlek att man dribblar själv och tappar bollen med kontringsmöjligheter för motståndarlaget.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar:
23 kommentarer om “HSKT fick ge sig i annandagsbandyn
 1. kalixbo i publiken skriver:

  Jag räknade till 5 ryska spelarei haparandas lag och det är div 1. vem sköter värvningarna?

 2. Lasse skriver:

  Massor med ryssar utan taktik det är HSKT…..

 3. Benny skriver:

  Ryska HSKT

 4. Ture skriver:

  Vars tog alla ungdomar vägen?
  Petade av ryska importer?

 5. Krille skriver:

  Helt blir ett nytt HT bandy så länge Sune är där som ska jaga in pengar. Nyborgs Sk la ju ner sin verksamhet och Sune beklagade så mycket. Nästa bandyförening att lägga ner är Haparanda. Vilken framtid har bandy i Happis med många som ska ha betalt? Egna produkter produkter väljer att lägga av. Vad händer då inköpta åker här ifrån. De spelar ju bara för pengarna, skitsnack om klubbmästare. Men det är väl ordföranden egenföretagare i och centerpartisten Soc chefen som tjänar pengar. Han ställer ryssarna i sina bolag och bandyn betalar. Detta är krasst fakta. Är väl ingen tillfällighet

 6. Lasse skriver:

  Vem är coach i hskt ? Eftersom Ilya spelar .

 7. Heja HSKT skriver:

  Mycket snack om sådant som ni inte vet något om. Om det inte varit för de ryska spelarna så hade inte HSKT haft något lag att ställa upp i serien med. Bandydöden är stor och HSKT kan mycket väl vara nästa lag på tur. Hoppas bara att man kan fylla på med egna ungdomar snart så att man kan säkra spel även i framtiden.
  De gör det bra med de resurser som finns. Det finns inga välbetalda importer i laget. Jag, personligen, hoppas att laget fortsätter att spela i många år framöver.

 8. Lasse skriver:

  Måste lyfta på hatten åt bandys starke man : hur hinner han med allt ??? Haparanda behöver fler som Janne L!!! 😉

 9. Styrelsen HSKT Bandy skriver:

  Vi vill ha kvar bandyn i Haparanda!
  Under de senaste 2 åren har föreningen tappat ca 16-20 spelare. Vi har lyckats lösa lag till seriespel och även kunnat utveckla våra nuvarande spelare. HSKT och LRK har ingen stor spelarbank att välja ur. Många föreningar i norr har detta problem.
  Sune Nilsson värvar inga spelare.
  Styrelsen med tränaren samt övriga ideella krafter försöker på bästa sätt lösa spelarfrågor och utveckla laget.
  Föreningen har stabil ekonomi.
  Alla positiva insatser för bandyns bästa och för bygdens idrott välkomnas och tas emot med öppna armar. Tack för detta bandyår!

 10. Bandyfeber skriver:

  Om du tappar 20 spelare på två år utan att någon gått till högre serier ?! Så kan nog ledningen kolla sig själv i spegeln …… för några år sedan var bandyn het …men nu värvar man ryska spelare för att få ihop ett lag . Snacka om självmål !!! Eftersom HSKT spelar i en serie man inte kan åka ur varför denna ryska satsning ???
  Nästa fråga till styrelsen varför har många ledare vänt klubben ryggen ???

 11. Nasuabo skriver:

  Heja HSKT Bandy! Bra att det finns en styrelse och en förening som inte ger upp. Vi behöver alla lag vi kan få i olika sporter i stan! Ni vinner nästa gång. Ett bra tecken på att ni lever är att olyckskorparna flockas runt er (som Asplövensupporter vet jag vad jag talar om). Själv ser jag förvisso mest fram mot Asplövens återtåg i Hockeyettan men ser gärna att det går bra även för bandyn, kämpa på!

 12. J skriver:

  Jag tycker man fokuserar på fel saker här. Problemet, som är synonymt med alla lagidrotter här i staden, är varför alla ungdomar väljer att sluta när de når vuxen ålder? Varför slutar dem och vad väljer de att göra istället? Det är ett problem som genomsyrar hela staden. Resultatet blir obefintliga seniorverksamheter inom lagidrotterna. AHC, HFF och HSKT är alla hårt drabbade av samma fenomen. HFF är någorlunda uppe på fötter igen, men det är tack vare det stora antalet invandrare som finns i staden, HSKT får inte ihop lag utan ryssarna och AHC behöver vi inte ens nämna…

 13. J skriver:

  Forts: Jag har min tes klar. Det handlar om vanskötsel av klubbar kombinerat med att kommunen vägrar satsa på de föreningar som bedriver vettig ungdomsverksamhet. Hockeyn, fotbollen och bandyn har alla försökt ”satsa” sig uppåt med en massa värvningar genom råren. Resultat? En stor del av spelarna från orten har lagt ner. Effekterna av det ser vi idag då alla tre klubbar spelar i gärdsgårdsserien. Det håller inte. Ändra om inriktningen, börja satsa på ungdomsverksamheterna. De föreningar som gör det borde premieras stort av kommunen, bort med det där fjantiga elittänket. Det går inte i HPDA.

 14. Bandyfeber skriver:

  I bandy går det med elit . Elitserien är i stort sett bara mindre städer som spelar ……. bandyn kräver inte samma pengar … men om man satsar på ryssar måste dom väl vara bättre än så här ?
  Det är trots allt Sveriges lägsta serie ?! Men att ta hit ryssar för att få ihop lag är Självmål!!!

 15. Undrande skriver:

  Kan ju inte vara gratis att ha ryska spelare i Haparanda, Boende mat osv de kostar.

 16. S skriver:

  AF dvs skattebetalare……

 17. Bandyfeber skriver:

  Så det är ett bidragslag?

 18. statsmannen (s) skriver:

  nasuabo verkar ha övergått till bandyn från asplöven??!! hoppas verkligen inte att du har ingått i asplövens styrelse och hoppas att du inte gör de i bandyns. för allt verkar gå åt fanders där du är med samma retorik som falander . de verkar inte vara nån framgångssaga!

 19. statsmannen (s) skriver:

  har en fråga ang ungdomshockyn i stan. ett lag som benämns Haparanda och spelar i u 20 tror jag de är. är de ett helt fristående lag från kk-mässiga asplöven eller en helt fristående förening? om den är fristående från kk så finns de väl en framtid för hockeyn i gränsstaden??!!

 20. statsmannen (s) skriver:

  och visst är de skrattretande och se nasuabos retorik. bara att tro på ett s.k återtåg är ju ett falander retorik. och hans retorik var och är KONKURS och dessförrinnan sko sig själv så mycket som möjligt. har nasua han som en företags dröms kille? svara gärna men realistikt. se på vårt nya k-råd. ingen seriös företagare han heller, fast han är en centerpartist.

 21. Zztatsmann (z) skriver:

  Bandyfeber, liksom du saknar jag detaljkunskap om varje enskild spelares ekonomi eller försörjning, men rent kontextuellt anar jag att du inte behöver oroa dig för att ryssarna ska påverka dina bidrag negativt, du kan nog kvittera ut ostört som vanligt.

 22. Åskådare/sponsor till HSKT skriver:

  Ryssarna är inte gratis om man följer svenska riktlinjer ska varje ha ett arbetstillstånd • då måste man ha en inkomst från klubben annars kan man inte vara i Haparanda på lagligt sätt• så säg inte att det inte kostar något !!! Men vad vet jag ? Jag är inte politiker som många andra🤘Fast hoppas det går bra för man har ju snart inget att se på i denna stad•

 23. Nasuabo skriver:

  Åskådare, självklart är inget gratis! Allt kostar, även om många tror att Sverige är en Bankomat. Det kallas marknadsekonomi, frågan är vad saker kostar och vad man får för avkastning. Antar dock att mediokra div 2 spelare i bandy inte är så dyra. Liksom i hockeyn drar de bästa lokala spelarna iväg, till klubbar där de får bättre betalt, inte AHC:c eller HSKT:s fel, så är marknaden. Och sign ”Stasimannen (sd)”, min trogne följare, ha ett gott 2019! Kämpa på med dina inlägg, nån gång kanske jag förstår vad du vill säga? Citerar David Bowie i låten Heroes: ”You are insane- I am the same”…..