HSKT klart bättre i derbyt

Andrey Kiselev till vänster gjorde sina första mål (4) i HSKT-dressen och unge 15-åringen Asser Sarkkinen gjorde speldebut i serien (A-laget) mellan stolparna. Foto: Stefan Engström

Andrey Kiselev till vänster gjorde sina första mål (4) i HSKT-dressen och unge 15-åringen Asser Sarkkinen gjorde speldebut i serien (A-laget) mellan stolparna. Foto: Stefan Engström

KALIX:  Haparanda SKT Bandy var numret för stort för Nyborgs SK som inte hade mycket att säga till om i en match som slutade 3-8 (2-6) och seger för Haparandalaget. HSKT visade från början av matchen ”var skåpet skulle stå” även om NSK tog ledningen med 1-0 efter sju minuters spel. Haparandalaget skakade av sig ganska snabbt målet och vände till 1-3 i minut 16, 18 och 20.

HSKT fortsatte att trampa på och skapa chanser och efter ett mönsteranfall kommer 1-4 målet. NSK sticker emellan med 2-4 på straff, men HSKT kan gå till 2-6 till paus och mål av Andrey Kiselev 4, Igor Zolotarev och Kristian Luiro var sitt mål.

– Vi försökte lösa allt i första halvlek, säger spelande tränaren Ilya Sysoev.

I andra halvlek regnade det ganska bra och spelkvalitén sjönk också är det blev svårare att spela. HSKT var det spelförande laget och kunde till slut vinna med matchsiffrorna 3-8.

I HSKT styrde och ställde ryska trion Ilya Sysoev, Igor Zolotarev och Andrey Kiselev mycket av lagets spel, men det måste sägas att det var ingen tillfällighet att laget vann över KBK i seriepremiären. Återigen visade ungdomarna att det har mognat i sitt spel och fått lite division I rutin.

En bit in i andra halvlek fick unge målvakten Asser Sarkkinen, 15 år göra seriedebut mellan stolparna.

– Jag får väl godkänt, synd att jag släppte in målet mellan benen när jag inte hann gå ner på returen, tyckte Asser Sarkkinen själv.

Nyborgs mål gjordes av Tobias Sundkvist, Per Nilsson och Christoffer Modig.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska
4 kommentarer om “HSKT klart bättre i derbyt
 1. bodiddely skriver:

  Mycket bra jobbat grabbar.nu går jag med i måljakten mot umeå

 2. En i publiken skriver:

  Hskt är Haparanda !

 3. Leif Rönnbäck skriver:

  Grattis Asser!

 4. Med hjärtat i föreningen skriver:

  Bra jobbat igen pojkar och ett stort grattis till segern. Nu klappar det gamla HSKT-hjärtat, igen. Härligt att min moderförening åter blomstrar och att man plockat fram ett gäng duktiga egna produkter spetsat med några rutinerade rävar.