HSKT seger i premiären

HAPARANDA: Haparanda SKT:s bandylag hade seriepremiär igår lördag i division I Övre Norrland hemma på Gränsvallen. Frånvaron av ordentligt med matchträning lyste igenom mot Umedalens IF som slogs tillbaka med 5-2 (3-0). Under första halvlek hade hemmagrabbarna fart på skridskorna och dominerade en hel del och skapade också många målchanser, men missarna var också många. Ledningen i paus var i underkant efter emellanåt många fina kombinationer. Laget inledde andra halvlek bra, men efterhand blev det för lite fart på både skridskoåkningen och passningstempot och Umedalen fick sticka upp i några anfall och reducerade till 3-1 (64 min) efter slarv i hemmalagets försvar.

Med 20 minuter kvar vid ställningen 4-2 slarvar ett glest hemmaförsvar vid ett par tillfällen rejält. Men längst bak står Antti Sailamaa och räddar upp det hela med några räddningar i den högre skolan. Ett par minuter före slutet kan Kristian Luiro lugna ner det hela med sitt 5-2 på hörna.

– Stundtals fungerade det bra med hyfsat anfallsspel, men det är svårt när de backar hem. Försvarsspelet måste bli bättre, säger forwarden Kristian Luiro när han gör en snabbanalys av matchen.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix
2 kommentarer om “HSKT seger i premiären
  1. Heja HSKT skriver:

    Grattis! Bra start på säsongen. Lycka till i fortsättningen.

  2. idrottsvän skriver:

    Grattis till premiärvinsten. Unga, hungriga HSKT blir intressanta att följa denna bandyvinter.