HSKT vann derbyt mot KBK

Simon Järvelin försöker bryta sig igenom Karlsborgs försvar. Foto: Stefan Engström

Simon Järvelin försöker bryta sig igenom Karlsborgs försvar. Foto: Stefan Engström

HAPARANDA: Haparanda SKT var det klart bättre laget i division I mötet lördag eftermiddag mot Karlsborgs BK och vann med klara 8-3 (4-1).

– En bra match, vi gick vidare från premiärmatchen och tog ut det bra bitarna, säger HSKT-tränaren Anders Strömbäck och är givetvis nöjd över lagets insats.

Ett bra försvarsspel lade grunden till den prydliga segern. KBK började bra och hade vid 0-0 ställning ett rungande skott i ribban i 13:e minuten. Men det var hemmalaget som hade greppet med Igor Zolotarev och Kimmo Nurkkala vid taktpinnen. Efter 29 minuter hade laget en ledning med 2-0 och när laget klippte in två högerhörnor i 36:e och 40:e minuten till 4-1 kändes det ganska tryggt.

I andra halvlek gick laget fram till 8-1 ledning när det återstod knappa tio minuter av matchen. Sista målet var en delikatess. Kimmo Nurkkala spelade en djupledsboll till Simon Järvelin som frispelade Väinö Pasma som gjorde målet. Övriga målskyttar i hemmalaget var Teemu Nevanperä 2, Teemu Suomalainen 2, Jukka Haarakoski, Simon Järvelin och Juho Kaaretkoski.

– Det här var andra vinsten för det här laget, vi vann en match förra året, säger Anders Strömbäck.

Med Kimmo Nurkkala och Igor Zolotarev i laget har man fått en stabilitet som man inte hade förra säsongen. Lägg till det att de unga spelarna vuxit till sig och blivit ett år äldre, vilket givetvis bidrar till att höja lagets kapacitet.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
En kommentar om “HSKT vann derbyt mot KBK
  1. HSKT skriver:

    Snyggt med dom blågula dräkterna känns som Happis bandy