HSKT vann ett stentufft derby

HSKT-spelarna klappar om sin målvakt Antti Sailamaa när segern är klar. Foto: Stefan Engström

HSKT-spelarna klappar om sin målvakt Antti Sailamaa när segern är klar. Foto: Stefan Engström

KARLSBORG: Haparanda SKT gick segrande ur ett stentufft bandyderby borta mot Karlsborgs BK under tisdagskvällen med siffrorna 3-4 (2-2).Det var mycket prestige som stod på spel på trivsamma Bruksvallen där bägge lagen ville vinna. Det var mycket skridskoåkning, kämpa och emellanåt heta känslor under matchen. KBK fick en smakstart med 1-0 redan i första minuten och hade ett gyllene läge att sätta även tvåan.

Kvitteringen till 1-1 kom på straff, men KBK kunde ta ledningen igen med  2-1 på en målvaktsretur. En ny straff för HSKT betydde 2-2 och i slutet av halvleken är KBK nära att ta ledningen, men HSKT-målvakten Antti Sailamaa gör en benparad i den högre skolan.

En bit in i andra halvlek får hemmalaget en straff som Sailamaa klarar och i stället kan HSKT göra 2-3 på en målvaktsretur. I 85:e minuten gör HSKT även 2-4, men KBK kan reducera till 3-4 ett par minuter innan slutet och är även nära en kvittering som inte hade varit något att säga om.

Det är heta känslor, speciellt ju längre matchen pågick och i slutet får HSKT:s unge Jesper Ariluoma rött kort för en våldsam tackling på Glenn Edvartsen.

I HSKT som visade härlig attityd var de tre spelare som höjde sig över de övriga och det målvakten Antti Sailamaa, liberon Ilya Sysoev och framåt Igor Zolotarev.

HSKT:s mål gjordes av Igor Zolotarev 3 (1 straff) och Andrey Kiselev (straff). Robin Alamaa svarade för KBK:s samtliga tre mål.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “HSKT vann ett stentufft derby
  1. Lars-Gunnar skriver:

    Härligt HSKT Bandy, noterar nio stycken juniorer i gränslaget!

  2. Lars Gunnar Huhta skriver:

    Håller med Dig Lars Gunnar.
    // ….