HSKT vann programenligt över Härnösand

Kristian Luiro gjorde två mål när HSKT vann med 6-3 (4-1) över Härnösands AIK. Foto: Stefan Engström

Kristian Luiro gjorde två mål när HSKT vann med 6-3 (4-1) över Härnösands AIK. Andrey Kiselev var snäppet bättre med tre mål och Igor Zolotarev svarade för ett mål.
Foto: Stefan Engström

HAPARANDA: HSKT Bandy vann programenligt över Härnösands AIK i en inte alltför välspelad match med 6-3 (4-1). Hemmalaget gör ingen bra match, men vinner ändå på ett lite darrigt sätt.

Första halvlek:

Inget imponerande spel när det gått 12 minuter. Andrey Kiselev  har varit farligt framme ett par gånger.

Efter halva första halvlek står det fortfarande mållöst. HSKT är det lag som för matchen, men gästerna är tillbaks med hela laget när hemmalaget anfaller.

I 23:e minuten har HAIK ett friläge som Antti Sailamaa klarar. I anfallet efter tar HSKT ledningen med 1-0 när Igor Zolotarev hittar rätt bakom gästernas målman.

I 27:e minuten ökar HSKT till 2-0 på ett långt utkast som Kristian Luiro fångar upp och vispar upp i nättaket. I minut 31 ökar hemmalaget på till 3-0 genom Andrey Kiselev efter en fin framspelning av Jakob Lundbäck. Målen duggar tätt och Andrey Kiselev sätter 4-0 på egen hand minuten senare.

Antti Sailamaa stark räddning till en resultatlös hörna när det gått runt 38 minuter. Inte ens Sailamaa kan göra något när HAIK spelar i sidled och kan reducera till 4-1 minuten senare. Hemmalaget har tappat lite av initiativet nu i slutet på första rundan.

Halvtid på Gränsvallen.

Andra halvlek:

I 51:a minuten åker Jesper Ariluoma på en tia och 13 sekunder senare står det 4-2 och spänningen ökar på G-vallen. Retur på hörna och och krisian Luiro gör aitt andra mål för dagen och ser till att ställningen blir 5-2.

Spelet har varit lite på sparlåga långa stunder, men i 83:e minuten kom matchen delikatess när Marko Miinala och Andrey Kiselev sågade sig igenom motståndarförsvaret med den sistnämnde som satte 6-2 målet och sitt tredje mål i matchen.

På tilläggstid reducerar gästerna till 6-3 på ett Gränsvallen som blivit lite blåsigt.

Matchen slut och två friska poäng till HSKT.

Till i morgon behövs det bättre takter från HSKT:s sida när man möter Östersunds BS.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: