HT Bandy kräver ersättning av Kalix Bandy

HAPARANDA: Det gäller den finska landslagsstjärnan Antti Ekman som trots pågående avtal med HT Bandy tecknat ett nytt avtal med Kalix Bandy.

Nu har Kalix Bandy presenterat det nyaste tillskottet i laget – detta trots att spelaren fortfarande har ett gällande kontrakt med HT Bandy.

– I det personliga spelaravtalet står det att båda parter hade rätt att säga upp avtalet per 30 april. Eftersom ingen gjort det så gäller avtalet ytterligare en säsong, säger Sune Nilsson från HT Bandy.

Han uppger att Kalix Bandy skickat ett e-postmeddelande med avtal om spelarövergång som ska skrivas under av HT Bandy, men det räcker inte med underskrifter.

– Vi har inga planer på att stoppa Antti Ekman från övergång. Vi hoppas han kan spela vidare och får möjligheten att spela i elitserien, men vi hoppas att Kalix Bandy tar ansvaret och löser ut honom. Samma spelregler bör gälla alla idrottsföreningar, säger Nilsson till HB.

Med detta syftar han på ett ersättningsbelopp på 100.000 kronor.

– Det är en skälig och human ersättning för en landslagsstjärna, säger Sune Nilsson.

Publicerad i Haparanda Taggar: , , , , ,
8 kommentarer om “HT Bandy kräver ersättning av Kalix Bandy
 1. Peter skriver:

  Mycket bra gjort. Samma spelregler bör gälla alla inom bandyn.

 2. Vad ska man säga skriver:

  Helt rätt, och i linje med vad Kalix ville ha för nille, om jag inte kommer ihåg fel så var det väl ngt liknande när mokko ville hem från Kalix

 3. Jepp skriver:

  100000 känns för lite då gählman skulle Kalix ha 200000 ha för, då borde Ekman vara värd det dubbla då han är finsk landslags stjärna

 4. Klart skriver:

  Klart Kalix skall betala

 5. Olle skriver:

  Skönt med lite pajkastning. Men rätt skall vara rätt fick HT betala för Mokko skall väl Kalix pytsa ut ett par spänn för Ekman.

 6. Jonas skriver:

  Stå på er i HB Bandy. Sätt stopp för dominerande krafter i Kalix.

 7. Henkå skriver:

  HT har väl betalat flera gånger till Kalix för spelare så tycker väl att Kalix också borde göra rätt för sig denna gång.

 8. Peter skriver:

  läs dagens kuriren. bra krönika. ordet bandybråk börjar vara mer synonymt med Kalix än löjrom och pappersbruk.