HT Bandy förlorade mot hetare Örebro

Örebro jublar över ett av sina mål mot HT Bandy. Foto: Stefan Engström

Örebro jublar över ett av sina mål mot HT Bandy. Foto: Stefan Engström

HAPARANDA: HT Bandy gjorde flest misstag och förlorade med 4-6 (2-2) mot ett hetare Örebro SK, i den otroligt viktiga matchen för hemmalaget som hade behövt ta poäng. Nu måste laget vinna borta mot Unik i sista matchen, samtidigt som andra matcher måste gå lagets väg.Första halvlek:

Matchen har spelats i 6 minuter, HT har haft ett par bra anfall och ÖSK en hörna. Hörna nummer två för gästerna som blir misslyckad. HT:s första hörna från höger skott på mål, men ingen hemmaspelare är på hugget på returen.

HT Bandy har blivit tvingade att byta målvakt och in kommer Janne Vanha-aho. I början på halvleken åkte Petr Shirokov på en smäll av en klubba vid sargen och håller sig för bröstet och grinar illa.

Ilya Sysoev åker igenom och ger hemmalaget ledningen med 1-0 (22 min) på en passning från sin  ryske kompis Alexey Sadovskiy.

På sin tredje hörna kvitterar ÖSK till 1-1 (30 min) genom Johannes Camilton. Snabb replik av HT som åter tar ledningen när Ilya Sysoev viker in på vänsterkanten, parallellt med kortlinjen och sprättar bollen i mål för 2-1 minuten senare. Passningen kom från Anssi Mokko.

Fjärde hörnan för ÖSK. Inget händer. I 38:e minuten händer det däremot när Lars Buskqvist spelas fri och sätter 2-2 kvitteringen. Tredje hörnan för HT blev misslyckad och även gästernas femte hörna likadant när vi går mot halvtidsvila.

Örebro har kommit mer och mer i slutet av halvleken och HT spelar just nu utan Petr Shirokov som har mycket ont i sina revben efter ett slag av en klubba.

Halvtidspaus.

Andra halvlek:

Matchen är igång efter paus. Tungt skott av ÖSK i 49;e minuten som går utanför. Anfallet efter får HT sin femte hörna. Örebro har börjat andra halvlek bäst när 10 minuter är spelade.

Just nu får HT Bandy bara försvara sig och slå undan bollen. Ett bra anfall av HT i 58:e minuten som avlutas med skott utanför.

Hemmalaget tar ledningen efter ett snabbt anfall på vänsterkanten där Alexey Sadovskiy är den som gör målet. I 66:e minuten kvittering till 3-3 när inte hemmaförsvaret hjälper varandra och på målvaktsretur kan Jacob Edström trycka bollen i mål.

En åttonde hörna för ÖSK som räddar upp situationen. ÖSK straff när hemmaspelare tar bollen på hjälmgallret. Andreas Ingemarsson klipper in 3-4 på straffen.

HT Bandy tar timeout. Kan HT resa sig och ta minst en poäng? Tyvärr är det ÖSK som verkar hungrigast just nu med kvarten kvar. Antti Ekman kommer på högerkanten och sätter 4-4 kvitteringen för HT i 81:a minuten. Hörna över för HT och i anfallet efter tar ÖSK åter ledningen, 4-5 (83 minuten) när Lars Buskqvist sätter bollen bakom HT-målvakten Janne Vanha-aho.

Utvisning ÖSK och HT får chansen att komma igen. ÖSK kan öka till 4-6 när HT blottar sig bakåt i ivern att kvittera.

Matchen slut och en tung förlust för gränskrigarna som inte har mycket medgång. Både målvakten Pasi Hiekkanen och mittfältaren Petr Shirokov blev tidigt obrukbara i matchen på grund av skador, vilket ställde till det för hemmalaget som kom ur rytmen och fick det tungt i andra halvlek.

– Allt var dåligt i andra halvlek, dålig fart och dålig is, suckar tvåmålsskytten Ilya Sysoev hopsjunken på sin plats i omklädningsrummet.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
3 kommentarer om “HT Bandy förlorade mot hetare Örebro
  1. egen företagare skriver:

    bra derbyn nästa säsong mot Nyborg, karlsborg,hskt, Kalix U…..vilka publikmatcher….

  2. krille skriver:

    Spiken i kistan. Vad händer nu med klubben, konkurs eller

  3. Undrande skriver:

    Hur kommer det sig att isen var dålig ? Har inte kommunen anställda som ska göra sitt jobb under betald tid ?