Ida Karkiainen leder kryssligan i Haparanda före S-E Bucht

HAPARANDA: Sven-Erik Bucht blir med all säkerhet krysskung inom socialdemokratin i Norrbotten i riksdagsvalet – och i sin egen hemby Karungi. Men i Haparanda kommun är han inte kung, där är Ida Karkiainen kryssdrottning.

 

När alla lokala vallokalerna är räknade har Karkiainen fått 350 personkryss och Bucht 309. Karkianen har fått flest kryss från alla sju vallokalerna förutom Karungi, där Bucht fick 38 kryss jämfört med Karkiainens 22.

Det som återstår att räkna är ”I vallokal ej räknade röster”. Där ingår haparandabor boende i utlandet samt förtidsröstningar strax innan valdagen den 9 sept. Det är dock tveksamt om Bucht där kan hämta in de 41 kryss som Karkianen leder med på torsdag morgon.

Publicerad i Svenska
23 kommentarer om “Ida Karkiainen leder kryssligan i Haparanda före S-E Bucht
 1. happisman skriver:

  Heja Ida!

 2. Korpikylä skriver:

  Grattis Ida
  Du är verkligen ett föredöme för Tornedalen

 3. Dags för förändring skriver:

  För mig är det en gåta hur man kan rösta med Socialdemokraterna. Ett parti som överlever tack vare traditionsröstare. Ett parti som sätter sina egna skattebetalare i andra hand och låter invandrare få förtur till välfärden som vi betalt världens högsta skattetryck år efter år. Ett parti som tror att allt löser sig bara man höjer skattetrycket ytterligare. Ett parti som inte accepterar demokrati i landet. 1,5 miljoner röster på Sverigedemokraterna förnekar man och fortsätter sina lögner och förtal mot SD

 4. Heja Sverige! 🇸🇪 skriver:

  Dags för förändring, så sant det du skriver!
  Vi är många här i Haparanda som tycker detsamma och det ser man på valresultatet! Men snart är traditionsröstare borta pga åldern?! Hurra för maktskiftet! Hurra för Haparanda som vågar!

 5. Laitahyökkäjä skriver:

  Fakta, i alla fall just nu: S=28,3, SD=17,5. Dags för förändring? Kanske det, men om man bor i en hyfsat bra bostad ska man inte chansa. Speciellt om alternativet är ett hus av kort, som kommer att rasa vid första kalla kuling. För övrigt: Grattis Ida.

 6. Åke skriver:

  Till dags för förändring! Du kan ju inte veta vad du pratar om,vet du vad skatterna går till? Finns det inget som är bra idag? Jag menar att vi är bortskämda, och tar allt för givet idag,det kanske måste bli sämre tider för att många ska begripa det!

 7. Svenne skriver:

  Finns inte nå jobb ihaparanda för honom han får väl bli vaktmästare på hsb igen han har ju bara 2årig ekonomonisk utbildning.Och det har väl visat sig.

 8. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Sd ser ut att fortsätta växa och har gjort det sedan 2002. Sd växer i haparanda trots att det inte finns någon representation.

 9. happisman skriver:

  Håller med Åke. Skatter är till för att betala den gemensamma välfärd vi har.
  Ni som tror att rejäla skattesäkningar går att kombinera med bibehållen välfärd har fel. Visst, det är alltid trevligt med mer pengar i den egna börsen så vi kan spendera mer på resor och onödiga prylar men då ska man inte heller klaga på djupa potthål i vägarna, lite personal i vården, få poliser i länet m.m. Allt kostar! Är vi inte beredda på att betala för det så blir det bara sämre.

 10. Laitahyökkäjä skriver:

  Ja, SD växer mest i glesbygd – där vimlar ju av folk utan högre skolning likt hillbillies i Trump-trakter. En jämförelse visar nu skillnaden av skånska SD-väljare mellan det lantliga Höör och universitetsstaden Lund. Gissa var SD var starkast? Inte svårt, va?
  SD:s 17,5 % i riksdagsvalet är ett fall framåt, men förmodligen en besvikelse då många (t ex här på HB)räknat med ca 25 %. På FB började tidigare självsäkra SD:are kalla folk idioter och amöbor när valresultatet stod klart (läs J Norbergs kolumn i AB). SD blev inte ens näst bäst. Å 24 % som Soc Dem skulle få, tog 28,3!
  Fakta!

 11. från holmen skriver:

  inget ont om Ida Karkiainen men vad slags bakgrund och meriter har hon som gör henne lämpad att styra en kommun…

 12. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Det finns högutbildade inom SD och även bland SD:s väljare. Det är märkligt att man klagar på utbildningsbrist när det kommer till samtal om SD. Den nuvarande sosse-ledaren har knappt klarat svetsutbildningen och hoppat av socionomutbildningen, inte särskilt högutbildat tycker jag. Det håller inte längre att benämna SD och deras väljare för att vara lågutbildade och arga unga män. Resultatet blev, alla andra partier i riksdagen har tappat mandat medan SD ökar. Jag har faktiskt tippat 18% redan för 4 år sedan. Resultatet blev 17.5%. I valet 2022 kommer SD har runt 25% i riket.

 13. Futurum Casus skriver:

  från holmen: Universitetsutbildning från LTU. Men hon kan strunta i godhetssyndromet, det reparerar inte någon kommuns urusla ekonomi. Att satsa på kultur i Haparandastad samtidigt som vägar i både stad och landsbygd fallerar.

 14. korken skriver:

  Happisman, det går visst att sänka skatterna och behålla välfärden. Se t.ex. ”Någon annan betalar” på Youtube.

 15. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Du har kanske aldrig funderat på det. Hur kommer det sig att vänstern som har det kramgoaste politik av alla partier bara får kring 8% i varje riksdagsval? De senaste riksdagsvalen har de legat på mellan 8-8,7%. Märkligt va! Kan det ha med trovärdighet att göra?

 16. Mikemike skriver:

  Det många inte verkar förstå är att ett lägre skattetryck kan ge högre skatteintäkter!

 17. Futurum Casus skriver:

  Korken och mikemike: Ni har så rätt. Högt skattetryck är inte lösningen på våra välfärdsproblem. Vi har snart ingen industri kvar i landet.

 18. M skriver:

  Nu har aldrig frågan varit om Ida ska styra Haparanda utan om det är Anders eller Sven som ska göra det?

 19. ej sd orban skriver:

  högernassar som spyr galla över kommunen och är egenföretagare som just lever på skattemedel från mig och totat från kommunen och har mage och kritisera kommunen att dom inte fick anbudet, med en ev- högerregering så inte blir de bättre bättre för er företagare som lever på våra skattemedel med kristersson i ledningen. då får ni se på kriser som ni skyller på ja vem kvar är nassarna!!!

 20. happisman skriver:

  Korken, mikemike, Futurum Casus, … Det är klart att företagen flyr till andra länder om skattetrycket är lägre där, varför ska de ta ansvar för landet Sverige? Det är bättre med högre vinst. Nu råder tider när man i första hand ska tänka på sig själv. ”vad f-n får jag för pengarna?” är ju ett ganska välbekant uttryck. Sverige har en hög välfärd jämfört med många andra länder och det kostar pengar! Jag är helt frisk i mina bästa år, jag behöver ingen sjukvård, förskola, äldrevård … ”vad f-n får jag för mina skattekronor?”, jo jag får friskare medmänniskor och ett jämlikare samhälle.

 21. Futurum casus skriver:

  Hur kan liknade inlägg som t.ex. ”ej sd orban”skriver, där vederbörande ständigt bryter mot reglerna för att få skriva på hbwebben. Sedan är det svårtolkat det han skriver.

 22. Fredrik Nilsson skriver:

  Vi ska vara rädd om- i alla samtal med medborgare i Happis eller var vi än befinner oss geografiskt,- Ida och Sven-Erik oavsett vilket parti vi föredrar. I Haparanda blir det självklart, tyvärr, svårare för Ida och S-E att agera. Jag tror att kloka personer som tex. Per-Arne Kerttu, Jytte Rudiger, Catarina Lindmark och Niklas Olsson mfl. mfl. förstår nyttan av våra riksdagsmänniskor. Samverkan för Haparanda! Det behövs nu! Glöm inte att 25% röstade på SD till RD i Happis. Vi måste tala om det öppet, bemöta det, exemplifiera historien och ge SD anhängare möjlighet att komma till tals.

 23. från holmen skriver:

  För att ekonomin i HPDA skall gå runt så sponsrar staten kommunen via kommunutjämningsbidraget med ca 23500 per innevånare…skatteintäkten är ca 40000 kr per innevånare. Nåt är fel när hela Kommunen är beroende av stöd för att existera på någorlunda standard. Siffrorna är från ekonomifakta och avser år 2017. Påstår att kommande styre i kommunen har att välja mellan skattehöjningar eller att låna in pengar för att uppfylla några av sina löften. Hur mycket Haparandas totala låneskuld och pensionskostnader är får vi inte heller veta.