Inbrottstjuvar flydde i båt över älven

PAJALA: Två inbrottstjuvar greps vid 12.30-tiden på söndagen av finsk polis. De hade natten innan stulit snus och cigaretter från Ica Lahtis i Pajala. Ett vittne såg dock allt och ringde svenska polisen. Det var vid tretiden på natten mot söndag som vittnet uppmärksammade att två personer slog sönder fönsterrutor i butiken i sin nattliga jakt på snus och cigaretter. De lastade tjuvgodset i en kundvagn och vidare ner i en träbåt. Samma vittne ringde återigen upp polisen som i sin tur kunde kontakta kollegorna i Rovaniemi.

Finsk polis kunde sedan under söndagen lokalisera och gripa de båda inbrottstjuvarna. Svensk polis for över till finska sidan och kunde där identifiera inbrottstjuvarna som fortfarande bar på sig stöldgodset från butiken.

– Samarbetet mellan den svenska och finska polisen fungerar perfekt. Vi lyfter på hatten för polisen i Finland, säger vakthavande polisbefäl Erik Kummu till NSD.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Inbrottstjuvar flydde i båt över älven
  1. Ica-kund skriver:

    Tuffa inbrottstjuvar som vågade sig på Ica Lahtis. Senaste besökarna nattetid grep affärsinnehavarna själva efter en vild jakt, varefter de vallades in i Pajala under publik samling. De tjuvarna kom aldrig tillbaks. Kanske tur att polisen kunde rycka in den här gången.