Inga negativa inlåningsräntor

NORRBOTTEN: Riksbanken sänker reporäntan till -0,10 procent. Men Sparbanken Nord kommer inte att sätta negativa inlåningsräntor.

Sparbanken Nord, som har bankkontor på tio orter i länet, bland annat i Pajala, Överkalix, Övertorneå, meddelar i ett pressmeddelande att deras grundidé  är att främja sparandet.

I slutet av 1800-talet kom den första sparbankslagen och i den angavs det sparfrämjande syftet och frånvaron av enskilt vinstintresse dvs vinsten delas inte ut till aktieägare.

– Vår grundidé lever kvar och det är med stolthet som vi bär med oss vår historia in i framtiden.  Och med respekt för vårt historiska arv kommer vi inte att införa negativa inlåningsräntor.  Kunderna ska känna förtroende för Sparbanken Nord, säger Gunnar Eikeland, vd, Sparbanken Nord.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
3 kommentarer om “Inga negativa inlåningsräntor
  1. tireb48 skriver:

    tummen upp för Sparbanken Nord, som vågar ta sitt ansvar gentemot kunderna

  2. Inge Mar skriver:

    Bra att Sparbanken Nord räddar sparbössan från att bli föremål för ” Antikrundan”.

  3. noor skriver:

    Tack Inge Mar! En mycket bra reflektion! Den lilla, men även den stora ”spargrisen-elefanten” var toppenbra då man lärde barnen att spara. Hur gör man nu och framöver, då bankerna slutar hantera kontanta medel och därtill kostar det att spara. … Det är inte klokt! Sparbössan är tyvärr på väg att bli en antikvitet- så är den redan i vissa banker t.ex på Nordea. ”Endast minnena finns kvar- det var en gång…”