Asplöven satte punkt i slutminuten

HAPARANDA: Asplöven höll på att tappa en säker seger i slutet av matchen, men kunde gå fram till 5-3 (1-0, 2-1, 2-2) mot topplaget Karlskrona efter mål i tom kasse i Hockeyallsvenskan.

Senast lagen möttes i Arena P, åkte Karlskrona hem med tre poäng och sex plusmål. HBwebben vill ha något annat i julklapp.

FÖRSTA PERIODEN: Forza!

Två tända lag. Smågurgel redan efter en halvminut. En första chans för hemmalaget kring minuten. Tätt i mittzonen: fyra icing under de två första spelminuterna. Asplöven aktivt inledningsvis.

4.10: kvällens första tvåa för AHC. Hemmalaget skapar chans efter fin vändning i eget sarghörn och det tvingar Karlskrona att bryta mot hockeylagen efter 5.01. Fyra mot fyra. Men bara för en halvminut, domherren hittar en mycket märklig hemmautvisning i offensiv zon.

Asplöven skapar ett tre mot ett när fjärdegubben kommer in på isen efter 6.10, men gästernas målis är vaken. Å andra sidan bränner Karlskrona ett friläge momentet innan. Matchen lever! I högsta grad: Simon Olsson och Emil Lundberg ger hårdskjutande backen Marcus Fagervall läge mitt i slottet och han trycker in 1-0 mellan målvaktens ben efter 8.10.

Fin uppåkning av nye Tim Kunes kring tiominutersstrecket. Svängigt och jämnt vid första power-break. Dock hela 9-3 i skott för hemmakrigarna. 12.03: anfallaren Henri Snäll glider igenom och kan så när öka på ledningen.

Minuten senare drar Asplöven på sig domarens vrede igen. Femfyra för Karlskrona. Första straffminuten väck. Och så även den andra. Hemmalaget skapar mer än Karlskrona under sekvensen. Men det gäller att sätta en och annan chans också.

Tre minuter kvar av perioden. Femfyra för AHC efter 18.36. Ett par halvchanser, men skyttarna måste träffa mål om det ska rassla. I allt dock en väldigt bra period av Asplöven, med talande 14-4 i skott.

ANDRA PERIODEN: Återstår 24 sekunder av det numerära överläget för hemmalaget.

Gott om tid: AHC bygger metodiskt upp anfall efter vunnen tekning och efter lite sargspel hittar backparet Fagerudd & Kunes en Lars Bryggman som kan lägga in 2-0 i tom kasse. Ett av årets snyggaste mål i hallen!

Asplöven har dock en irriterande förmåga att tappa fokus efter mål och Karlskrona kan enkelt spela sig fram på högersidan och reducera till 2-1 efter 1.27.

Minut fyra och fem: Asplöven lite tillbakapressade. 5.34: elaka studsar framför Lassi. Ett lite okoncentrerat och slarvig hemmalag i minut sju. Försynen räddar Asplöven från baklängesmål efter åtta blankt.

Spelkvaliteten har sjunkit mitt i den andra perioden. 3-7 i skott vid andra power-break speglar utvecklingen i mellanakten. Men hockeyns logik haltar som vanligt och efter 11.09 får Henri Snäll öppet läge nära mål och kan snärta in 3-1 efter fint förarbete av Oskar Nilsson och Emil Bejmo. HBwebben gratulerar Henri till sitt första seriemål för Asplöven denna säsong!

12.47: Asplöven i box efter sargpalaver. Men man fortsätter med ett rörligt spel och stressar Karlskrona till misstag. Gästerna får positionsspela en stund, men hemmalaget trasar sönder alla intentioner.

Fyra kvar av den andra perioden. Lagen byter mest puck i mittzonen. AHC håller på ställa till det i minut arton och får en tvåa efter en löjlig puck out efter 17.28. Fin räddning av Lassi på närskott efter nitton blankt.

Asplövens spel i numerärt underläge håller just nu hög klass och det håller kvar laget i vinnarhålet. 6-11 i skott i en period där hemmalaget vaknar till i den andra halvan.

TREDJE PERIODEN: Kyla och disciplin är receptet på tre poäng.

Ganska lugna två första minuter. Spelet böljar för ett par minuter. Karlskrona går bort sig i offensiv zon och skänker Asplöven en tre mot ett, som man bränner. Men i en andra våg hittar Lars Bryggman och Patrik Näslund från en position bakom målet en helt fristående Jonas Berglund som enkelt kan raka in 4-1 efter 5.09.

6.24: fem mot fyra för Asplöven, okoncentrerat i den första straffminuten. Samma visa i andra, inget nytt godis. Tio kvar och Asplöven verkar ha bra koll på situationen. 4-2 i skott vid sista power-break.

11.40: nytt pp för Asplöven. 12.54: dubbeltvåa. Hemmaspelaren får 2+2, fyra mot fyra. Tyvärr får Karlskrona reducera i det numerära överläge som resulterar, 4-2 efter 13.56. Ny tvåa för Asplöven efter 14.43, lite darrigt nu. Första utvisningsminuten historia. Men Karlskrona hinner näta: 4-3 efter 16.40. Nu blir det hett kring Lassi.

Två kvar. 18.41: time-out för Karlskrona, ut med målmannen. Gästerna skapar bra tryck, men ett hemmalag på rätt sida om pucken kan få ner spelet bakom gästernas mål och där arbetar Lars Bryggman fram pucken till Henri Snäll som sätter sitt andra mål för kvällen.

– Det blev lite darrigt, medger Asplövens tränare Per Kenttä. Men det ska mycket till om ett lag ska göra tre mål på fem minuter, så jag var rätt lugn ändå.

Coach Kenttä är stoisk i triumfens stund.

– Vi kontrollerade den tredje perioden tills de får sitt första reduceringsmål. Hade vi förlorat idag, skulle det varit sanktionerat av en högre makt och det rår jag inte över.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , , , ,
16 kommentarer om “Asplöven satte punkt i slutminuten
 1. Nasuabo skriver:

  3-1mot serietvåan, mål av en Happisbo! Joulupukki on täällä. Hela Happis kokar (inte bara Nasua), håll i detta nu Asplöven!

 2. Nasuabo skriver:

  4-1, då fattas bara ett hemmamål till det förutspådda resultatet, fortsätt Asplöven med formation ”Svinfylking”! Om inte annat, god jul och vi ses snart vid rinkside!

 3. Fy bubblan skriver:

  Hela Happis kokar?? vilken överdrift!!

 4. Nasuabo skriver:

  Hej ”Fy bubblan”, kul att se nåt annat livstecken denna trevliga kväll, vart tog Asplövenfansen vägen? antar att resten jublar i Arena Polarica ( eller filosoferar och bubblar på Ponde). Men vi är nog överens, innan det börjar koka så börjar det i regel bubbla…så vi jobbar för samma sak. God jul o gott nytt nyårsbubbel på dig! 🙂

 5. måns skriver:

  Nä det var ju kasst å bara vinna med 5-3 mot karlskrona, eller hur fy bubblan.

 6. Harry skriver:

  Grattis Asplöven.. Ni förtjänar vinsten ! Härlig känsla för hemmapubliken och sponsorer 🙂

 7. junior skriver:

  härligt med en seger mot topplaget khk…. hoppas alla hemvändare hittar i ishallen i mellandagarna

 8. Anders Bäckström skriver:

  Kanon:)
  Den riktiga ”Höjdaren” var att hemmasonen Henri Snäll fick avgöra inör hemma publiken:)

  Tack Lasse för dina insatser så långt med live reportage, även fast jag ser dem på skärmen
  God Jul alla AHC supportrar
  //A

 9. Magnifique skriver:

  Härligt jobbat Asplöven, vilken underbar seger. ”Fy bubblan”, det är väl dig vi Haparandabor lutar oss mot när det blåser… not. Vänd mungiporna uppåt istället för nedåt där dom verkar ha parkerat sig så blir livet betydligt roligare.

 10. Jens skriver:

  Fy bubblan: det kokar i alla fall över i ditt huvud av avundsjuka, den saken är klar.

 11. Fy bubblan skriver:

  Är det nätmobbning ni bedriver??,avundsjuka???

 12. Jesse skriver:

  Fy bubblan namnet säger ju allt.

 13. 0 vision skriver:

  Om nu hela Haparanda är positiva och lyriska över Asplövens framfart!!så varför fyller man inte sin hall i varje match?

 14. Jesse skriver:

  För att det finns så många bakåtsträvare i denna stad.

 15. Anders Bäckström skriver:

  Allt går inte med automatik, det kommer fler, men frågan är vad man gör med platser som redan är sålda, bokade? Som ex så Hade Kalix bandy i perfekt väder med bara några minusgrader och publiklaget, publikdragarna Hammarby på besök: Publiksiffran var lite styvt 620 pers…? Asplöven snittar nästan dubbelt så många!

 16. nep skriver:

  Väldigt bra att Asplöven håller på att bli bättre vinsten mot kalskrona var väldigt bra det var ju som en bra julklapp. nu vill vi att Asplöven vinner väldigt många matcher Klapp! Klapp!