Ingen chans för Styrman att köpa tillbaka elnätet

ÖVERTORNEÅ: Mikael Styrman kan aldrig komma tillbaka som ägare av Ekfors Krafts elnät. Beskeden är tydliga från Energimarknadsinspektionen.

Efter att Styrman i förra veckans exekutiva auktion köpte tillbaka sina skogsfastigheter så har många trott att han också kan komma tillbaka och – via bulvan – köpa elanläggningen när konkursförvaltaren säljer den.

I det här fallet ska det dock inte vara möjligt.

– Energimarknadsinspektionen ska godkänna köparen av nätet innan konkursförvaltaren säljer det, säger Hanna Abrahamsson till Haparandabladet. Hon är biträdande chefsjurist vid Energimarknadsinspektionen och den som handlagt frågorna om Ekfors Kraft.

– Vi ska enligt lagen göra en bedömning av lämpligheten hos de personer som ligger bakom ett bolag som vill ha koncession. Självfallet bevakar vi också att inte bulvaner till olämpliga ägare får koncessionen.

– Eftersom vi tidigare satt in en tvångsförvaltare för Ekfors Kraft så ser jag ingen som helst möjlighet att vi ska kunna bevilja en ny koncession till tidigare ägaren av Ekfors Kraft, säger Hanna Abrahamsson.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
16 kommentarer om “Ingen chans för Styrman att köpa tillbaka elnätet
 1. RoR skriver:

  Är det Energimarknadsinspektionen som tar det avgörande beslutet i frågan Ekfors eller har exempelvis Haparanda kommun fått någon slags reprimand för att de har vägrat o följa Energimarknadsinspektionens riktlinjer?

 2. Kes skriver:

  Då så, det verkar vara klart, att abonnenterna av Ekfors Krafts elnät, slipper ”Mikael och hans bulvaner” som ägare av densamme!! (så här långt)?

 3. Tjaa skriver:

  Hoppas verkligen att rubriken stämmer!

 4. Mad Max skriver:

  Samhället har verkligen visat sin handlingskraft och beslutsamhet i att följa upp ägarförhållandena och inblandningar av användandet av bulvaner. Krogbranschen, är ett strålande exempel på hur bra det fungerar. Eller taxibranschen, eller byggbranschen? Listan kan göras lång som ett nödår. Men fint ska det låta. Tillåt mig att skratta högt 😉

 5. Hoppsan! skriver:

  Finns en stor avvikelse som du missar, krogbranschen, taxi osv är antagligen svåra att reglera men du kan som medborgare strunta att besöka/använda dom. Du kan alltså som konsument välja om du stöder de ”bulvaner” du nämner, bevisligen så är de flesta av oss nödtvingade till att köpa el därför viktigt att en reglering sker så man inte tvingas till ev betalning av ”bulvaner”. Fel diskussion.

 6. Mad Max skriver:

  HOPPSAN! Hoppsan; Jag skrev inget om reglering, läs om, och begrunda 😉

 7. Ekfors lukrativt skriver:

  Där åteln finns samlar sig gamarna. Som sagt, ett fantastiskt el-nät att lägga vantarna på.

 8. Tjaa skriver:

  ….och allt beror på människor (läs t.ex Styrman) som på alla sätt försöker tänja på lagar och regler. Det är därför vi får allt fler lagar, bestämmelser och regler i samhället. Måste vara helt hopplöst att försöka täta till alla kryphål som vissa människor använder all sin tid till att hitta.

 9. Analytiker skriver:

  Samma gamar som försökte att roffa åt sig Styrmans fastigheter för en spottstyver, är nu i tidningen och skall försöka att lägga beslag på Styrmans elnät. Gamar är nog för snällt ord för dem, det rätta vore att kalla dem ”ränksmidare” för det är vad de sysslar med.

 10. Amperten skriver:

  Tala inte om gamar eller roffare. Det enda skamliga är att ett fint Tornedalsföretag körts i skiten. Med vanlig smartness hade Mikael Styrman kunnat driva Ekfors till otroliga framgångar. Det klarade han inte, han skulle visa vem som bestämmer och låta andra dansa efter hans pipa. Det gick inte, så nu hoppas jag att dessa tornedalska företagare och entreprenörer räddar Ekfors kvar som ett tornedalskt företag.

 11. Stig Aspholme skriver:

  Analytikern har en poäng i att det finns fler ”gamar” och dom flockas nu!

 12. Kommunbo skriver:

  Alla ni försvarare av denne skattebrottsling.
  Vad är problemet? Jo, ganska enkelt.
  Mikael har gett fullständigt f-n i att betala sina skulder och skatter (kanske uppemot 70 miljoner)
  Vore lätt att bli rik företagare om man skulle leva som han.
  Och till slut. Kommunen har betalat sina skulder, men, inte till Mikael utan till tvångsförvaltaren.
  Visst gäller lagen även Mikael Styrman?

 13. Ekfors lukrativt skriver:

  ”Dessa tornedalska företagare och entreprenörer” tycks vara inside-information. Vem är det nu som vill lägga beslag på Ekfors? Låt höra! Och nog dansar då jag efter Vattenfalls pipa när räkningarna därifrån kommer.

 14. Andy2 skriver:

  Nu blev vi av med med både billig el och ett välskött nät. Nästa ägare måste bränna på med höga nätavgifter då de flesta hushållen nu bundit upp sig i flera år framåt med andra elleverantörer. Så det kan bli när lögner upprepas nog många gånger och mobben även fick med sig kommunmedborgarna.

 15. Tjaa skriver:

  Bytte från Ekfors till Vattenfall och tjänade ca 30 öre KWh…….

 16. Lars Segerlund skriver:

  Mikael Styrman drev sitt elbolag Ekfors kraft i botten med sin vidlyftiga affärer. Nu stundar nya tider, med någon som vill driva företaget in i framtiden.