Uppdaterad: Ingen häktning för anhållna män

HAPARANDA: De tre män i 19-32 årsåldern som blev anhållna i fredags kväll misstänka för narkotikabrott i samband med en bilfärd som slutade med att chauffören körde in bränslestationen på en mack i Haparanda har inte blivit häktade och är sedan i tisdags försatta på fri fot. 

UPPDATERAD: 

Misstankarna mot männen kvarstår och utredningen fortsätter, men eftersom att ärendet inte har lottats på en ansvarig åklagare ännu finns det inte någon ytterligare information i nuläget.

–  Åklagaren behåller förundersökningsledningen och ger direktiv om vad som ska göras och så ser man efter vägen om misstankarna stärks eller försvagas, säger Kristin Andersson, åklagare vid åklagarkammaren i Luleå.

 

 

 

Publicerad i Svenska
5 kommentarer om “Uppdaterad: Ingen häktning för anhållna män
 1. Suck... skriver:

  Ytterligare uppgifter huruvida misstankarna kvarstår saknas i nuläget(!)? Men herregud, bevis finns ju, både kameraövervakning och personalen på macken. Typiskt Sverige, gullar med brottslingar, knarkare och terrorister.

 2. Tornedalensvatten skriver:

  Det är som vanligt i det här jävla landet

 3. Batman skriver:

  ni ska se att ingen får dem fällda. typiskt tafatta svenska lagar.

 4. Knapsu skriver:

  Suck: du förväxlar bevisen för händelsen med information som delges pressen pga för närvarande ingen åklagare tilldelad utredningen.
  Två skilda saker, handlar inte om något ”gullande” med brottslingar.

 5. Mumin skriver:

  Men visst är det väl viktigare att ordningsmaktens resurser koncentreras till att övervaka de som kör 3 km för fort på 90 väg eller drar ett oskattat släp några hundra meter?