Ingen licensjakt på lodjur 2019

NORRBOTTEN: Länsstyrelsen kommer inte att besluta om licensjakt på lodjur 2019. Anledningen är att inventeringen 2018 endast kunde konstatera 16 föryngringar av lodjur och det ligger under länets beslutade miniminivå för lodjur på 17 föryngringar.

Inventeringen i år pågår till den 28 februari, men inget indikerar på att antalet föryngringar skulle ha stigit jämfört med föregående år.

Därmed bedömde viltförvaltningsdelegationen vid Länsstyrelsen den 19 februari att det inte finns något utrymme för licensjakt på lodjur detta år.

Senast licensjakt inte blev av i Norrbotten var 2015.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala Taggar: , ,
2 kommentarer om “Ingen licensjakt på lodjur 2019
  1. Johny Lantto skriver:

    Ett hårt slag mot Pajala kommun.
    Oavsett behov av arbetskraft inom andra områden. Alla samhällen/kommuner behöver ett differentierat näringsliv. Överlevnad ligger inte i att vårda varann eller i att alla ska bli gruvarbetare. Sista ordet i detta får inte vara sagt! Nu gäller det för den nya kommunledningen med Ulrica H (s) och Leif G (kd) att kavla upp ärmarna och börja jobba! Det duger inte att bara sucka, ojja sig och konstatera fullbordat faktum. Får hoppas att våra nya kommunalråd kan på måndag i fullmäktige berätta vad som gjorts och vad som avses göras.

  2. Björnen skriver:

    Tror inventerarna verkligen att de har koll på antal föryngringar i vårt gigantiska län?
    Kvalificerat svammel igen från länsstyrelsen!