Ingen plats i landstingsstyrelsen för Niska

PAJALA/LULEÅ: Det blev ingen ordinarie plats i landstingsstyrelsen för Pajalas kommunalråd Bengt Niska (S). Efter en jämn omröstning under lördagens valkonferens skilde endast en röst för att Niska skulle ha tilldelats platsen.

Trots utgången är Niska ändå relativt nöjd.

– Det var trots allt ett gott gensvar utifrån de förutsättningar som var, de förändringar som skett under de senaste 36 timmarna, säger Niska.

Valberedningens förslag var att Niska skulle gå in som ersättare för Kent Ögren i landstingsstyrelsen. Ett uppdrag som Niska nu sagt ifrån sig.

– Det är som att träna för skidåkning i Saharaöknen. Du står där färdigklädd men det kommer ingen snö, så det uppdraget har jag sagt bort. Jag har däremot kvar min plats i landstingsfullmäktige, säger Niska.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
6 kommentarer om “Ingen plats i landstingsstyrelsen för Niska
 1. Sekuvain skriver:

  Ingen skada skett!

 2. Muuttolintu skriver:

  Socialdemokraternas valresultat i Pajala:

  Riksdagen 51,29%
  Landstinget 43,11%
  Kommunen 50,83%

  Bara jag som ser ett mönster här?

 3. Kukkolaforsens brus skriver:

  Ögren triumferar – och har partiet och väljarna!! med sig. Vi måste välja nya väljare i Norrbotten!

 4. Fd-Bybo skriver:

  Det behövs mer lokalisering och mindre politisering av landstingsadministrationen. Representanterna borde väljas per kommun, eller mindre grupper av kommuner. Det är inte rimligt att Tornedalen inte blir representerat alls i de större sammanhangen.

 5. Flashback skriver:

  Kryss ja men säg mig vem var kryssen i Pajala men blev ändå inte kommunalråd?

 6. Stig Aspholme skriver:

  Ögren lägger inte av innan han har skrotat alla andra lasarett förutom Sunderbyn. Detta är hans politiska uppdrag, han är nämligen handplockat dit av Länets ledande Socialdemokratiska politiker. Pinnpojken från Porjus lyckades ju med att köra Jokkmokk i botten. Duktig I-t!