Ingen skyldig till dödskrock på E4

HAPARANDA: Polisen har lagt ned förundersökningen mot den kvinna som efter en frontalkrock med dödlig utgång utanför Haparanda i fjol somras, från början delgavs misstanke om vållande till annans död.

Kvinnan, som bor i Norge, körde av någon anledning in i en framförvarande bil den 26 juli. Hennes fordon slog i den vänstra bakre flygeln och slungades sedan ut på fel sida av E4. Frontalkrocken med en man född 1947 från Salmis var oundviklig. Han avled.

– Förhören hos norsk polis före jul gav ingenting. Vi måste kunna styrka att det funnits något uppsåt, men det går inte att ens styrka att kvinnan gjort sig skyldig till oaktsamhet, säger förundersökningsledare Lotta Daniels till Haparandabladet.

Hon slår fast att det efter förhören inte står klart att det handlade om någon omkörningssituation.

– Kvinnan kommer ihåg att hon har kört efter vägen, men inte påbörjat någon omkörning. Däremot har hon ett minne av att hon nästan tuppar av; att det händer något med henne, säger Daniels.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
2 kommentarer om “Ingen skyldig till dödskrock på E4
  1. Pecka skriver:

    Fruktansvärt tragiskt för alla inblandade men vad jag minns var inte mannen 57 år och inte heller från Vuono…..men i sammanhanget av mindre betydelse.

  2. allan ladd skriver:

    slappa utredningar än en gång.