Inget anbud lämnat på café

HAPARANDA: I fjol beslutade kommunen att arrendera ut strandcaféet på ett långtidsarrende under totalt sju års tid. Men inget anbud lämnades under upphandlingen som nu är avslutad. 

Upphandlingen har pågått mellan den 12 december 2017 och den 18 januari 2018.

Men nu har tillväxtenheten vid kommunen föreslagit kommunstyrelsen att avbryta upphandlingen samt överlåta ärendet till Kultur-och Fritidsenheten som får i uppdrag att istället genomföra en direktupphandling.
Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat i enlighet med tillväxtenhetens förslag.
En direktupphandling är en förenklad variant jämfört med övriga upphandlingsförfaranden som finns i lagen om offentlig upphandling.

Utvalda leverantörer får lämna anbud i de fall den upphandlande myndigheten ber om det. Det finns inte några lagbestämmelser kring hur anbuden ska utformas. Lämnade anbud kan vara muntliga eller skriftliga.
Grannen fick arrendator 
Kommunen etablerade 2016 en strandnära camping samt caféet längs strandpromenaden. Under de två gångna sommarsäsongerna har Kukkolaforsen arrenderat caféverksamheten och Asplöven HC har arrenderat campingen.
I fjol beslutade kommunstyrelsen att arrendera ut vardera verksamhet på långtidsarrenden.
I januari i år tilldelades ett 20 år långt arrende att driva campingen till den lokala näringsidkaren Dimitri Jourtchouk som driver River Motel.

ANNONS

Publicerad i Haparanda Taggar: , ,
En kommentar om “Inget anbud lämnat på café
  1. JOJ skriver:

    Inte en enda som vill… inte konstigt Haparanda inte har nått att erbjuda 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.