Inget besked ännu från Vänsterpartiet

NORRBOTTEN: Vänsterpartiet kom under måndagskvällen inte fram till något besked om val av politisk koalition i landstinget.

Distriktets ordförande Christina Snell-Lumio meddelade efter midnatt att de interna diskussionerna med föreningarna fortsätter under tisdagen.

Under tisdagens förmiddag meddelade hon att den demokratiska processen i partiet måste få ta tid.

– Vi vill få största möjliga inflytande i landstingspolitiken, få genomslag för mer vänsterpolitik med medborgarnas bästa i centrum. Därför tog distriktsstyrelsen inget beslut i frågan. Vi kommer att återkomma när vi vet mer och när vi kommer att ta ett beslut, skriver Snell-Lumio.

Som HB tidigare rapporterat, går åsikterna inom partiet isär om vilken, eller vilka, konstellationer, som skulle gynna Vänsterpartiet på bästa sätt. Efter måndagskvällens videokonferens har nu distriktsstyrelsen att gå vidare med en rad olika förslag på politiska samarbetspartners i den fortsatta landstingspolitiken.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Inget besked ännu från Vänsterpartiet
  1. Mad Max skriver:

    Man kan ju undra vems intressen politikerna spelar efter? Kommunmedborgarnas eller politikernas? Bugar man åt ett håll så visar man arslet åt det andra hållet 😉

  2. Stig Aspholme skriver:

    När har vänstern tagit eget ansvar? Man leker följa John med S och nöjer sig med smulor, man vågar inte ikläda sig rollen av ansvarstagare!