Inget besked från Bucht

TORNEDALEN: Sven-Erik Bucht (S) har inte gett något besked om huruvida han står till förfogande till den nya regering som statsministern Stefan Löfven (S) ska presentera kl 11 nu på måndag. Sin vana trogen ger han själv ingen kommentar till Haparandabladet. Hans pressekreterare Maria Soläng svarar i stället. Hon väljer först och främst att påminna om vad som uträttats av Sven-Erik Bucht.

”Vi har under den gångna mandatperioden genomfört historiska satsningar på landsbygden. Till exempel finns nu en livsmedelsstrategi och en landsbygdsproposition på plats, och vi har börjat få ordning och reda i jaktfrågorna. Vi har lagt om kursen för landsbygdspolitiken, mycket har gjorts men en hel del återstår att göra. Det har varit fantastiskt roliga och intensiva år i mitt snart 65-åriga liv. Vad det gäller nästa regering så är det statsministern som avgör vilka som ska ingå i den”.

I riksmedia har de allra flesta medier förutspått att Sven-Erik Bucht inte får förnyat förtroende, bland annat för att han inte uträttat så mycket konkret.Något som Haparandabladet berättade om i fredagens tidning.

Kan man dra slutsatsen av Solängs svar att Bucht ändå ställer upp igen om Löfven vill ha honom? Eller vill han helt enkelt inte störa statsministerns rekryteringsprocess?

Efter klockan 11 på måndag kommer svaren.

 

 

Publicerad i Svenska
En kommentar om “Inget besked från Bucht
  1. JA-avtalet skriver:

    varför ska buchten ge kommentaren till en tidning som bara företräder 321 lillemannen. och inte kan medge vilket bra jobb han har utfört som minister. de är bra politik för Sverige.