Insatser med finska myndigheter gav resultat

HAPARANDA:  I veckan genomfördes en planerad insats mot stöld- och narkotikabrottsligheten vid gränsen.

Enligt polisen har de, som en del av arbetet med medborgarlöftena, utfört riktade insatser.

– Den här  gången genomfördes medborgarlöftesinsatsen i lite större omfattning än vi gjort tidigare. Förutom att vi samarbetade med finsk polis så samverkade vi denna gång även med Tullverket och finsk tull, berättar Niklas Rutberg, insatschef vid polisen i Haparanda, i ett pressmeddelande.

Insatsen genomfördes i Haparanda, och även i Torneå/Kemi området på finska sidan.

Vid insatsen genomfördes bland annat flertalet husrannsakningar i bostäder och fordon, vilket resulterade i att narkotika och skjutvapen påträffades. Ett ärende kunde kopplas till en husrannsakan i Finland där ytterligare ett olaga vapeninnehav påträffades. Och vid en tullkontroll av en bussresenär påträffades amfetamin, som resulterade i misstanke om narkotikabrott, innehav.

–  Samarbetet med finsk polis bar frukt, särskilt i samband med godsspårning och vid husrannsakan där stulet gods från Finland effektivt kunde spåras och beslagtas, säger Niklas Rutberg.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
10 kommentarer om “Insatser med finska myndigheter gav resultat
 1. Ferrum skriver:

  Skulle behöva göra en riktad insats mot vänsterextrema i samhället. Deras beteende är bedrövligt.

 2. Be(s)viken skriver:

  En tumme upp för Polisen i Haparanda! Bra jobbat! Mer tillslag mot narkotikan i Haparanda.

 3. "Busschaufför" skriver:

  Härligt !

 4. Stoppa Knarket!! skriver:

  Hoppas att det utdöms något slags straff för dom inblandade!?

 5. Marita skriver:

  Så bra ! Gör allt ni kan för att få fast dessa kriminelle. Ungdomar far illa av allt knark.

 6. Enok Nitti skriver:

  Ferrum Vad gör dom vänsterextrema som stör dig Haparanda? Vilka är dom? Vänsterpartiet? Senaste 1:a Maj demonstrerade dom inte ens och dessutom handlar tråden om knark.

 7. Ferrum skriver:

  Enok Nitti: Dessa individer går inte i 1:a majtåg. Däremot går dem i AFA-tåg.

 8. Enok Nitti skriver:

  Ferrum.När såg du ett AFAtåg här senast och ge ett exempel på vad dom gör här jag har då inte sett eller hört något och dessutom råder demonstrationsfrihet i Sverige.

 9. "Övre t-daling" skriver:

  Fantastiskt bra med myndigheternas samarbete över gränsen. Tyvärr tror jag att alla dessa obevakade överfarter över Torneälvens is inte är av godo. Som exempel kan jag berätta att för cirka 7-8 år sedan – en mörk vinterkväll – stoppades vi av en kvinna som med sin bil just kommit över till svensk sida över isen. Hon undrade, med norsk brytning, åt vilket håll Pajala låg- alltså norr- eller söderut längs Tornedalen där hon tagit sig över. Hur i all sin dar hittade hon till denna isväg mellan två små byar som t.ex på finska sidan inte ens följer någon större länsväg? Mera kontroller behövs!

 10. Enok Nitti skriver:

  Jag har inte fått något svar ännu på vad vänsterextremister gör i Haparanda.Ni som ondgör er över vänstern ge konkreta exempel och vädra inte bara er kommunistskräck.