Ishallen Kuben blir Ica Arena

Nygamla Ica Arena. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Asplöven fick under torsdagen en ny huvudsponsor.

15 Ica-handlare går samman och stöttar den Hockeyallsvenska föreningen.

– Härligt, kommenterar Asplövens sportchef och huvudtränare Per Kenttä spontant.

Kenttä och hans medarbetare har varit på jakt efter en ny samarbetspartner efter att bärjätten Polarica avslutat sitt engagemang i klubben.

– Det känns bra att vi hittat en stark aktör som kan hjälpa oss att utveckla föreningen, konstaterar Kenttä.

Publicerad i Svenska Taggar: , , , , ,
31 kommentarer om “Ishallen Kuben blir Ica Arena
 1. Jan skriver:

  Idag sker helghandlingen hos Maxi

 2. Marcus Snäll skriver:

  Varför dem kommer det bli en. Det kommer en arena till barents center också.

 3. Stig Aspholme skriver:

  Varför inte ICA-Hallen? 🙂

 4. Sigurd skriver:

  Arena är meänkieli och betyder ungefär hall (då i form av t.ex. idrottshall). Trodde du kunde meänkieli. Men nu vet du i alla fall.

 5. Peter skriver:

  Hur mycket pengar kan ägaren Haparanda kommun ha fått? nån som vet?

 6. ATK skriver:

  Per ärligt talat! Du säger utvecklar men verkligheten är avveckling. Ingen barn och ungdomsverksamhet inget ”eget” juniorlag. Tyvärr ser framtiden inte så ljus ut. Men man vet aldrig om nu tre tränare kan ändra trenden tillsammans med ICA.

 7. Nasuabo skriver:

  Stort gjort ICA-handlarna! Bra att även ni inför ”återbäring” till kunder som gillar Asplöven! Luleå har ju redan COOP arena, så detta var logiskt….

 8. Nasuabo skriver:

  P.s…..bara en dag kvar…äntligen är sommaren slut…ICA Arena ska vibrera snart! D.s.

 9. Arena skriver:

  Vadå arena är meänkieli? du måste ju vara störd??????

 10. Arena skriver:

  Sigurd måste ju vara ett ufo, förstår inte hur du kan säga att arena är meänkieli?? berätta nu hur du tänker!!

 11. Arena skriver:

  suck

 12. Nyfiken Knut (Utflyttad Haparandabo) skriver:

  Härligt med pengar till Asplöven som säkert behövs.
  Men jag undrar hur mycket av Ica-pengarna som den nya
  hockeyföreningen och HTUHC får? De ska också spela i hallen.
  Eller ska de också söka sponsorer och sätta upp skyltar som
  talar om vad arenan heter. Tre namn på samma arena, något att
  tänka på.
  Något för de kommunstyrande att fundera över.Det är väl kommunen
  som äger anläggningen?
  Sak samma när det gäller bandyn. Som jag förstår är det flera
  bandylag som spelar på bandyarenan.Flera arenanamn och skyltar,
  vilken soppa.

 13. gunnar skriver:

  Både Stig Aspholme å hans meänkieli är svammel….

 14. Besviken skriver:

  Det är ju bara Asplöven som får all sponsring av kommunen. Alla andra föreningar med Haparanda killar/tjejer får stå tillbaks.

  För ett gäng flyttfåglar (hockeyspelare) som kommunen hellre stödjer. Ett stort tack till de styrande. När får andra föreningar ert stöd?

 15. Knapsu skriver:

  Svar till ”Besviken”: Nej, det är inte bara Asplöven som får (all?) sponsring från kommunen. Tror nog att i princip varenda idrottsförening får bidrag från kommunen.
  Den som tycker att Asplöven inte ska få bidrag från kommunen kan kanske hjälpa till genom att besöka ICA-Arena när det är match och på så sätt hjälpa Asplöven i sin strävan att överleva utan hjälp av bidrag från kommunen?

 16. Nasuabo skriver:

  Mot Ica Arena ikväll! Pantern från Malmö på besök men Asplöven ska visa vem som jagar bäst….

 17. Viggo skriver:

  Merparten av kommunens sponsring går till Asplöven. Allt finns protokollfört i offentliga handlingar. Glöm inte bort att sponsring inte bara handlar om pengar som förs över mellan olika konton, det kan också kan handla om gratis hyra av lägenheter till spelare. Det kan även handla om en generositet från kommunens sida där man går in och beatalar bort skulder som föreningen dragit på sig.
  Alla övriga föreningar i kommunen går på knäna. Föreningar med ungdomsverksamhet, ortens egna ungdomar, får nöja sig med smulorna som blir över, föreningar som håller ungdomarna borta från gator och torg.

 18. pekka skriver:

  Varför spelarinte alla ungdomar i asplöven elleär htuhc en finsk förening

  va finns klubbkänsla

 19. Besviken skriver:

  Att kommunen även ”ordnar” arbete till hockeyspelarna som går före våra egna kommuninvånare….Känns som att Asplöven är som Leksand där kommunen sponsrar klubben före äldreomsorgen/barnomsorg osv. För visst var det med fritidsnämndens pengar som kuben byggdes om med för att klara allsvenskans krav? DVS barnens pengar.

  Men andra föreningar står där och tittar på hur kommunen behandlar andra föreningar….SKÄMS! ALLA föreningar är lika värda.

 20. Knapsu skriver:

  Vilka jobb är det som hockeyspelarna tar från kommuninvånare? Spelarna i Asplöven spelar ishockey på heltid och har inga jobb på sidan om.

 21. Viggo skriver:

  Det är en grov missuppfattning om man tror att alla idrotts föreningar får bidrag från kommunen. Innebandyn med en omfattande ungdomsverksamhet fick inte ett spänn i bidrag, andra föreningar har gett upp, de anser det inte ens lönt att söka.
  Det handlar om hur kommunen väljer att fördela kakan, vad kommunen väljer att prioritera. Skall en kommun stötta föreningar med inhyrda legoknektar som spelar för den som betalar bäst eller skall kommunen stötta föreningar med spelare från orten. Dessa föreningar skolar och fostrar VÅRA ungdomar, pojkar och flickor från Haparanda/Torneå.

 22. Viggo skriver:

  Knapsu: Det är en grov missuppfattning om man som du tror att alla idrottsföreningar får sponsring från kommunen. Alla föreningar får inte sponsring, i synnerhet de som har hand om ungdomar.
  Det handlar om prioriteringar. Kommunen prioriterar en förening med inhyrda legoknektar som spelar för pengar. Övriga föreningar som skolar och fostrar kommunens ungdomar, VÅRA ungdomar, får nöja sig med smulor eller inget. Flera av dessa föreningar tar också hand om våra flyktingar och hjälper dem in i samhället. Via föreningarna får de kompisar och nätverk. De lär sig språket och de sociala koderna.

 23. Knapsu skriver:

  Viggo: även enstaka ord är viktiga, som till exempel ordet ”tror”.
  ”Tror nog att i princip varenda idrottsförening får bidrag från kommunen” skrev jag.
  Nu tackar jag för mig i denna debatt och kan bara beklaga att en del tydligen inte vill ha någon elitidrott i Haparanda.

 24. Privatsponsor skriver:

  Viggo, du har rätt, alla får inte sponsring, det kallas prioritering. Kommunen får för övrigt mer valuta tillbaks från Asplöven än vad man sponsrar. Förresten handlar artikeln om vad ICA sponsrar, inte vad kommunen betalar. Dessutom, börja inte blanda in flyktingpolitik i detta, det är bara patetisk oppotunistiskt trams i sammanhanget. Assimilering (att invandrare lär sig svenska koder som du skrev) vore väldigt bra, men artikeln handlar om hockeyföreningen Asplöven som av egen kraft skaffat en bra sponsor, du och din förening kan gärna skaffa egna sponsorer, lycka till! Heja Asplöven!!

 25. Privatsponsor skriver:

  Vänligen om hbwebben vill får ni vänligen rätta till stavfelen, det saknas ett t i patetiskt och ett r i opportunistiskt, men förvisso kan man alltid hänvisa till författarens frihet…

 26. Privatsponsor skriver:

  …och tack vare det eviga byagnället om – eller snarare emot – Asplöven, kan jag tillägga att jag regelbundet brukade skänka en del pengar till välgörenhet (div 90-konton), men det ska jag sluta med, nu går alla mina privata bidrag till Asplöven! Tack för hjälpen med beslutet Viggo, Besviken, ATK och vad ni nu kallar er. ”Besviken hockeyförälder” var ju inte med denna gång, så du nämns ej.

 27. Viggo skriver:

  Nu börjar debatten bli intressant. Knapsu:Det handlar inte om frågan om vi vill eller inte vill ha elitidrott i Haparanda. Frågan handlar om vi skall ha elitidrott i kommunen på andras bekostnad.
  Privatsponsor: Hur mycket valuta får kommunen tillbaks? Jag utgår från att du kan ta fram källan för ditt påstående.
  För övrigt tillhör jag inte någon förening.

 28. Besviken skriver:

  Till privatsponsor: vad bra att du skänker till något DU tror på. Jag vill INTE sponsra Asplöven och det är dags för min del att jag skriver vad jag tycker.

  Och hur vet du att kommunen får tillbaks mer valuta? Jag vill inte att mina skattepengar går till Asplöven.

  Att man prioriterar Asplöven före ungdomar samt barn är ett skämt enligt MIG. 😉

  Asplöven har aldrig brytt sig om en juniorverksamhet. Endast medlemsavgifterna har varit viktiga.

 29. Viggo skriver:

  Till privatsponsor: Jag ställer frågan igen: Vilka källor har du för ditt påstående att kommunen får tillbaks mer pengar(valuta) från Asplöven än vad de sponsrar?

 30. Knapsu skriver:

  Jo Viggo, det handlar om frågan om vi vill eller inte vill ha elitidrott i Haparanda. Om vi skall ha elitidrott i kommunen så kommer det alltid i slutändan att vara på andras bekostnad.
  För att bara ta ett exempel: Se på Luleå Hockey, en förening med 50 miljoner (?)i eget kapital och en miljardär som sponsrar. De har bidrag från Luleå kommun!
  Hur okej är det? Sedan kan vi ju snacka om Leksand och trottoarkanter om vi vill. Men saken är ju den att Asplöven är en förening som bedriver elitidrott med otroligt liten börs. Och väldigt liten sponsring från kommunen om man jämför med motsv föreningar