Jan Larsson om Framtid (S): Jag blir med om de vill ha mig

PAJALA: På Socialdemokratiska arbetarekommunens årsmöte togs inte Jan Larssons yrkande om en alternativ spränglista för socialdemokraterna, upp till behandling och nu är enligt Jan Larsson, allt hopp ute för ett enat socialdemokratiskt parti i Pajala och till höstens val blir det blir ytterligare ett (S) parti i Pajala. Han är dock osäker om sin egen roll i det nya som komma skall.

– Det nya Framtid (S) kommer att ta många röster och jag tror inte att det blir många röster på det andra partiet bestående av byarnas representanter. Jag har försökt göra mitt bästa för att hålla ihop partiet och få in valbara personer från centralorten, säger Jan Larsson.
Enligt Jan Larsson kommer det nya socialdemokratiska partiet, Framtid (S) att bestå av ”de riktiga socialdemokraterna”, de som suttit i nämnder och styrelser och har erfarenhet av det politiska arbetet i Pajala.
– De nya från byarna har inte samma erfarenhet av politiskt arbete. Därför tror jag att Framtid (S) får framgång. Folk känner igen sig i deras politik, säger Jan Larsson.
På frågan om han själv ska ingå i det nya partiet och finnas på valbar plats, blir Jan Larsson osäker.
– Jag vet att Framtid (S) träffas den fjärde april för att spika sin valsedel. Förmodligen går jag med men det ska inte vara på någon framträdande position. Möjligtvis kan jag vara med i fullmäktige, om de vill ha mig, säger Jan Larsson.

Publicerad i Pajala Taggar:
17 kommentarer om “Jan Larsson om Framtid (S): Jag blir med om de vill ha mig
 1. Ulla skriver:

  Det är inte första gången som Jan Larsson byter parti när han tror sig få en bättre position i ett annat.Det nya partiet tillhör inte socialdemokraterna. Det kan nog finnas många som INTE röstar på framtid (s) för att de känner igen både personerna och politiken….

 2. Kommunbo skriver:

  Janne är ju van att byta parti när han får motgångar så detta var ju väntat.
  Du har lämnat tro inte du är saknad!
  Framtid S är inget socaldemokratiskt parti snarare åt SD hållet.
  Demokratin är inget dom förordar.

 3. Lins skriver:

  Jag tror mer på Framtid S, bara namnet visar på framtidsvisioner och ngt att tro på. Varför år ut och år in fortsätta älta gamla oförrätter man anser sig blivit utsatt för och därför kallar kollektiv ‘bestraffning’ politik.. Det om något påminner om SD:s politik/ideologi. Jag fortsätter förundras över den belasta människan.. Verkar inte leda till bättre vetande..

 4. Gråsosse. skriver:

  Janne Larsson uttalar sig nedlåtande om de nya. Det gjorde han även om hans företrädare Harry Raantakyrö. Han utgår hela tid från att kompetensen finns enbart hos honom själv och i viss mån hos de i centralorten boende. Säkert kommer de nya att utvecklas med bravur så länge de har medborgarnas stöd. Janne kunde ju utvecklas som överförmyndare trots SKARP kritik från Länstyrelsen. Janne är en lurig rackare.Passa er. Jag kommer att rösta på det nya.

 5. Jan Larsson skriver:

  NEJ! Jag kommer inte gå med i Framtid S.
  Men, min uppfattning om att Socialdemokratiska partiets årsmöte gör en jättestor tabbe som inte godkände två listor står jag för. Drygt 60% av rösterna förra valet kom från centralorten och byarna i området! Som det här partiet har behandlat mig är det inte så konstigt att jag verkligen funderade på att lämna partiet. Den som lever får se!

 6. Sent skall syndarn vakna skriver:

  Hur har du Janne Larsson behandlat socialdemokrater?
  Fortfarande finns det Pajalabor på listan- men hon räknas väl inte för hon tycker inte som du.
  Hur kan man tro att man blir invald på listan , om man hela tiden röstat emot partiet?

 7. Sann demokrat skriver:

  ”Jan Larsson”: Nästan vartenda ord du nämner här är äkta Socialdemokrati och dessutom visar du vördnad för begreppet demokrati.
  Något annat någorlunda rättvis styrelseskick finns inte.
  Däremot har du helt fel om att vissa delar av kommunen inte har representation i listan.
  Några från centralen har ju självmant dragit sig ur från listan och den rätten har man i en demokrati.
  Men mötets Socialdemokrater nominerade ju dit andra Socialdemokrater i demokratisk ordning som representerar mig som är genuin Socialdemokrat och bor mitt i centrala Pajala sedan 60 år.

 8. Kommunanställd skriver:

  Hmm..låter som att inte ens de politiska vildarna i framtid (S) sa ja till Jan…

 9. Nya tider med nya krafter skriver:

  Finns det ärligt talat någon politiker som är rak utan att tala med dubbla tungor, eller som väljer att bli svaret förutan och gör sig stum? En politiker är tränad eller rent av utbildad till att slira på sanningen. Det stora beviset för sin bluff är bristen i att inte håller vad den lovar och räknar att sitta sina år för en fet pension och utan någon preciserad bedrift att leda sitt lag till någonting alls.

 10. P-bo skriver:

  Jan du kanske blir behandlad som du förtjänar. Och dom 60 % du pratar om lär nog bli 80 %.

 11. Boman skriver:

  Är det inte fog för omedelbar uteslutning ur partiet när han deltar i arbete för ett annat parti?
  Det är ju värre än att ha en politisk vilde som kommunalråd.
  Typisk sosse… grinar om han inte får sin vilka igenom.

 12. I tro hopp och kärlek skriver:

  En så genuin politiskt inriktning kommunen har med traditionellt religiösa behöver gestalta sin politik i praktiken. De, är ingen sekt som elaka bedriver förtal av enskilda medborgare i rädsla att tvingas möta dem radikalt kristna.

  Var stolt och sträck på ryggen med Wäälivaara´s och övriga bybor som delar uppfattningen om ärlighet även i politiken, behövs riktigt väl i en bygd där masspsykosen verkar starkt.- Se på de avhoppades skara ingen motsvarar deras självuppfattning om sin egen förträfflighet att hoppar av för att inte besudlas ”av de där”.

 13. Sann demokrati skriver:

  Nya partiets namn speglar dess dunkelhet, framtiden kan vara vad som helst.
  Partiet de lämnade började med S och det är det enda de tog med sig.
  Resten social- och framför allt -demokrati är ju tabu för dem.
  På min valsedel skall det stå Socialdemokraterna, helt sammanhängande.

 14. Inget alt ! skriver:

  @I tro hopp och kärlek
  Är det samma lärogrund bok som även gäller för barnen i grundskolan sinsemellan när det gäller beteende gentemot andra medmänniskor.
  Då ger jag inte mycket för dina argument än mindre en röst för detta spektakel !

 15. Den lilla röda skriver:

  Nu ska vi inte debattera beteendet i grundskolan. Ett erfar att Skolan i Pajala har genom tiderna levt efter urusel bok till värdegrundsfrågor, ingen bok som sätter varje elevs lika frihet och rättighet till trygghet och utbildning som högsta prioritet. Tror inte att de värsta elemten härrör till De kristna, andra kanske men inte i den delen av byn som avses. Det är riktigt fult att bära falskt vittnesbörd mot sin nästa, undrar vad för värdegrund Inget alt signatur lever efter i ”sin politik?

 16. Sann demokrat skriver:

  Troende är lika goda medborgare som ateister.
  Sveriges rikes lagar gäller för alla.
  För mig är båda grupperna exakt lika värda.
  Ni troende och ateister, rösta med ”äkta” valsedlar!

 17. De religiösas tur att utsättas för Pajala politikers Golgatavandring skriver:

  När det gäller demokrati lämnar Pajala kommun mycket övrigt att önska för sin, utsatta, medborgare. Det gör ont i hjärtat med tävlingen” lika mycket värda”. Värdegrunderna avgörs utifrån etnicitet och religion, två utmärkande som avvikelser från , den ” socialdemokratiska normen”. Känner till numera levande historien om normens hårt avgörande för rätt och vem som är fel, mobbas i skolan som i arbetslivet för att inte ” uppfyller kraven”. Partipiskan ställer högt ställda krav genom nepotism om social acceptans. Numera inrikting med hat mot religiösa kända skattebetalande i kommunen.