Jaxal nominerat till nytt internationellt pris

ÖVERTORNEÅ: Företaget Jaxal är en av årets nominerade till Norrbottens Handelskammares internationella pris ”The Arctic Sweden International Business Award”.

Jaxal tillverkar släpvagnskåpor och är den enskilt största tillverkaren i Europa. Totalt 70 procent av företagets omsättning 2016 gick på export till Finland, Norge, Estland, Nederländerna, Tyskland och Österrike. Företaget som idag har 33 anställda, strävar efter att anställa unga kvinnor och män i Övertorneå då de vill se en fortsatt levande bygd i framtiden.

– Det känns väldigt bra att bli nominerad till det internationella priset och alltid häftigt att bli uppmärksammad. Jättekul för hela personalstyrkan då vi har gjort denna resa tillsammans, säger Håkan Jakobsson, vd och ägare.

Tillväxten och lönsamheten är faktorer som Handelskammaren uppmärksammat vid valet av Jaxal som en av de nominerade.

– Jaxal är en värdig kandidat till The Arctic Sweden International Business Award. Företaget har genom export och import utvecklat en lönsam verksamhet och de har stor betydelse för Norrbottens fortsatta tillväxt, säger Susanne Wallin, vd på Norrbottens Handelskammare.

Den 11 maj kommer vinnaren från en av fyra regioner, där Övertorneå representerar en av regionerna, att presenteras av Norrbottens Handelskammare.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Jaxal nominerat till nytt internationellt pris
  1. Knut Omark skriver:

    Vi skulle behöva 10 st Håkan i Övertorneå kommun

  2. Kåre o Kristina skriver:

    Jättekul och välförtjänt !