Jobben ökar i flera olika branscher

TORNEDALEN: Många nya jobb skapas och arbetslösheten minskar. Det visar Arbetsförmedlingens nya prognos.

Förmedlare runtom i landet har pratat med fler än 11.000 arbetsgivare och med representanter för offentliga arbetsgivare om deras framtidssyn.

– Man skulle kunna säga att det är en urstark arbetsmarknad. Jobben växer kraftigt i landet, både yrkesmässigt och branschmässigt, säger Håkan Gustavsson, prognoschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Under kommande två åren kommer 149.000 nya jobb att skapas. Men även om jobben blir fler i hela landet så finns det regionala skillnader.

– Merparten av de nya jobben växer fram i storstadslänen, säger Håkan Gustavsson.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.