Julstressen kan innebära borttappade bilar…

NORRBOTTEN: Vårt tids julstress får många konsekvenser. En är att rekordmånga bilar helt enkelt tappas bort av sina ägare…

Stressen vid julklappsinköp, och överfulla parkeringsplatser, gör att en del bilägare tror att deras bil är stulen. De glömmer helt enkelt bort var de parkerat bilen. En del tror till och med att deras bil har blivit stulen under shoppingturen.

Enligt försäkringsbolaget If innebar fjolårets julhandelsfrossande en ny form av rekord: Hela fyra av tio bilar som anmäldes som stulna, visade sig istället vara borttappade.

Dessa fordon hittades inom kort, oftast hemma, eller i närheten av den plats där den stressade bilägaren/bilföraren trodde sig ha ha ställt bilen.

– Den typiska kunden som tappar bort sin bil är en stressad trebarnsfar som kör en nyare bil och bor i Stockholm, säger Caroline Uliana, informationschef hos If.

Enligt henne kan listan över anledningar till att bilarna tappas bort i december, göras lång.

– Man glömmer att man hade bilen till julfesten och tog taxi hem. Barnen skjutsades till skolans luciauppträdande, men man tog bussen till jobbet efteråt. Flera besök vid samma köpcentrum ledde till att parkeringarna blandades samman. Ibland leder ”stölden” till fullständig panik för bilägaren som kanske ska iväg på resa över julen med familjen.

Två av många tips från Uliana är kort och gott: Skicka ett mms/sms till dig själv med en bild eller beskrivning av bilens placering, eller knyt en vimpel på bilens antenn så att bilen syns bättre.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Julstressen kan innebära borttappade bilar…
  1. Mad Max skriver:

    Hur skulle det se ut om alla bilar på IKEA:s parkering hade vimplar, skulle man hitta sin bil lättare då? En del sanning ligger nog i att en del mindre ärliga bilägare får sina bilar ”stulna” under denna tid för att i sin iver att inhandla det senaste och dyraste klapparna till sina kära. För att inte vara sämre än grannarna. Och till sist men inte minst. Kör nyktra! Utan vimplar på bilen. Det är vi som inte slarvar bort våra bilar och som kör nyktra utan vimplar som betalar kalaset. Kan det vara så enkelt?

  2. wnq skriver:

    Planera julhandeln, och börja inte och svamla att tiden inte räcker till, tiden finns alltid till!