JUST NU: Lösspringande hästar i Nikkala

 

Tre hästar har smitit i Nikkala. Foto: Läsarbild

Tre hästar har smitit i Nikkala.
Foto: Läsarbild

NIKKALA: En boende i Nikkala uppmärksammade under torsdagsmorgonen tre lösspringande hästar på Brovägen i byn. 

Ett försök med att stoppa och fånga in hästarna genomfördes av en bosatt på Brovägen men då sprang hästarna vidare längs med Hamnvägen i riktning ner mot hamnen.

Vem som äger hästarna är i nuläget oklart.

UPPDATERAD

Hästarna blev infångade av hästägaren under förmiddagen. En lastbilschaufför som kom körandes längs med Hamnvägen från E4 agerade trots sin förvåning snabbt och blockerade vägen med lastbilen för att hindra hästarna från att fortsätta ut mot E4. Hästarna vek av in mot skolans område och cirkulerade bland en grupp med barn som vistades utomhus, innan de fortsatte mot E4.

– Jag blev förvånad, jag har aldrig sett hästar komma springandes ensamma sådär, utan sadlar eller någonting. Men jag hoppade ut ur lastbilen och fångade den största hästen som de andra två följde. Det kom en buss från hamnen som ställde sig och blockerade vägen från det hållet, säger Stefan Haara.

Han larmade polisen på 114 14 och blev dock varskodd om att ärendet inte är av polisiär karaktär, men samtidigt som detta så dök hästägaren upp och fångade in hästarna.

– Det hela var inte så märkvärdigt, men jag märkte att många bara körde förbi utan att göra någonting. Och polisen sa att de inte skickar någon patrull men då kom ju hästägaren dit. Hon slängde ut lite kraftfoder, tog på hästarna grimmor och ledde iväg dem. Så var allt frid och fröjd, säger Stefan Haara.

Publicerad i Svenska
6 kommentarer om “JUST NU: Lösspringande hästar i Nikkala
 1. Mathias skriver:

  Vilken hjälte!

 2. degen gambol skriver:

  någon som inte har alla hästar i hagen…

 3. Karoline skriver:

  Håller med, vilken hjälte!!! Tänk vad som hade kunnat hända på E4an

 4. Maria skriver:

  Så underbart att både lastbil och buss hjälptes åt!

 5. "Realist" skriver:

  Många bara körde förbi utan att göra nånting…hmmm…vad göra när sånt här händer…Alla har ju inte stor lastbil el.buss…
  Man kan förvärra situationen om man inte hanterar läget.

 6. Morsan skriver:

  Bra gjort! Tyvärr ska alltid någon ha något dåligt att säga, och speciellt dom som inte bryr sig eller skulle ha bemödat sig att försöka hjälpa till! Så superbra gjort av dom två chaufförerna. Tummen upp!