Kalix älv är nu också öppen

KALIX: Det tog ett tag för Lions flotte att passera enslinjen i Haparanda. Nu har även Kalix älv öppnat upp sig. Klockan 03:39 natten mot onsdagen öppnade vattnet upp sig.

– Vi har suttit och vaktat sedan mitt på förmiddagen igår. Ibland har vi fått vakta i två till tre dygn, säger Tore Sandström som är president för Lions lokalavdelning i Kalix till HB.

Han tillägger att klubben nästan hade börjat hoppas på att älven skulle öppna sig ännu senare, närmare bestämt på lördag kväll klockan 20:31. Det var tidpunkten för islossningen 1958 som är den senaste öppningen klubben har registrerat sedan de började med detta.

– Så det blev inget rekord i år, säger Sandström.

I Haparanda passerade Lionsflotten enslinjen på söndagen den 14 maj klockan 15:53. Kalixälven brukar vara den sista av de svenska kustälvarna, som regel upp till en vecka efter Torne älv.

ANNONS

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.