Kalix klarade kontraktet

Jimmy Berglund var en av kvalhjältarna med sina tre mål mot Ljusdal. Foto: Stefan Engström

Jimmy Berglund var en av kvalhjältarna med sina tre mål mot Ljusdal. Foto: Stefan Engström

KALIX: Kalix Bandy gjorde vad man skulle och vann klart över Ljusdal med 10-2 (4-1) och spelar Elitseriespel även nästa säsong.Inför sista omgången i kvalet till Elitserien hade tre lag chansen att säkra kontraktet till bandyns finrum, Kalix Bandy, TB Västerås (Tillberga) och Ljusdals BK. Om TB Västerås skulle vinna över Nässjö var Kalix tvunget att vinna med två mål över Ljusdal för nytt kontrakt.

Efter en kanonstart för Kalix med två snabba mål första fem minuterna på ett avvaktande Ljusdal var det Kalix match resten av tiden. Hemmalaget var aggressivt när chanserna dök upp och effektiviteten på hörnor och straffar var sylvassa. Kalix var klassen bättre och ville vinna och på slutet rann det iväg i målprotokollet.

Segern och det säkrade kontraktet i Elitserien var otroligt viktig för bandyn i östra Norrbotten nu när HT Bandy fick packa ihop sina påsar.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
4 kommentarer om “Kalix klarade kontraktet
 1. Nasuabo skriver:

  Äntligen en bra nyhet för sporten i Östra Norrbotten! Bra Kalix, i morgon hoppas vi på Asplöven.

 2. Heja HSKT skriver:

  Stort grattis!

 3. Janne Lind skriver:

  När det gällde som mest hade bandylaget riktigt starkt stöd från orten. Man kände i luften att Kalix kommer att vara kvar. Det var som inget snack om saken. Mycket publik och alerta spelare gjorde att det bara gick att få till ett resultat. Detta kan vi lära oss av här hos oss också. Stötta, hjälpa och bidra. Fantastiskt bra jobbat Kalix!

 4. Simon skriver:

  Janne Lind: Du kanske skulle söka politikerarbete där och testa att gå ut ur rummet när det blir för jobbigt i socialnämndens beslut……Är man vald av folket att representera partier är det oerhört fel att inte diskutera lösningar och komma med åtgärder i stället för att välja ”vägen” gå ut ur rummet……