Kalix sjukhus tar snabbast emot akut sjuka

NORRBOTTEN: Med en medianväntetid på elva minuter är Kalix sjukhus snabbast i länet på att ta emot akut sjuka patienter.

Det uppger Region Norrbotten som presenterar nya mätningar från Socialstyrelsen.

Akutmottagningar vid de övriga sjukhusen i Norrbotten har också kortare väntetider jämfört med riket.

Vid landets sjukhus var medianväntetiden till en första läkarbedömning under 2016 nästan en timme.

Medianväntetiden för att träffa en läkare vid övriga akutmottagningar i länet: Piteå: 14 minuter, Kiruna: 15 minuter, Gällivare: 16 minuter och Sunderbyn: 25 minuter.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
4 kommentarer om “Kalix sjukhus tar snabbast emot akut sjuka
 1. Lennart Rönnkvist skriver:

  Och Kalix sjukhus är det man vill ”avlöva” för att till sist säga att nu finns ingen kompetens kvar, en medveten strategi men personalen vill annat och visar att centralisering inte är detsamma som god sjukvård. För information till alla Haparandabor så för ett par år sedan så gick det ut en remissrunda med frågeställningen ”Hur vill ni i närtid och på sikt förändra länets sjukvård?” Vad var svaret från Haparanda kommun? Ja så här lät det! ”På sikt så behöver länet bara 3 sjukhus” slut citat! Nu vet inte jag hur många Haparandabor som ställer sig bakom den åsikten!

 2. Skräckupplevelse skriver:

  Kalix Sjukhus är bra och det ska vi ha kvar! Haparanda Vårdcentral bör vi också ha kvar, men byt ut den nuvarande vanstyriga ledningen till en kompetent ledning som sätter vården och patienten i centrum.

 3. Patienten skriver:

  För Haparanda Vårdcentral borde rubriken istället vara ”Haparanda Vårdcentral tar knappast emot akut sjuka”.

 4. A skriver:

  Men Kalix Sjukhus försöker Sossarna avveckla steg för steg så att folket förhoppningsvis inte ska märka något! Att avveckla onödiga saker som landstingstidningen eller Norrbottensteatern vill sossarna dock inte! Men sjukhusen de ska bort!