Kalixelever visar naturen

KALIX: Eleverna i klass 6 A på centrumskolan är en av två klasser i Norrbotten som placerat sig som finalister i tävlingen Gilla naturen. 

Tävlingen har gått ut på att elever ska fota en plats i naturen samt motivera varför den platsen är viktig att skydda.

Klassens bidrag till tävlingen är Renskär som ligger i Kalix skärgård. Renskär ingår i ett naturreservat som heter Likskär.

Totalt har tio klasser i landet utsetts till  finalister i tävlingen. De kommer nu att få vara med att ta fram en utställning om barns tankar om naturskydd på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Utställningen ska visas från februari till augusti 2018 och kommer även att finnas tillgänglig digitalt på museets hemsida.

ANNONS

Publicerad i Kalix/Överkalix Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.