Kalla ordnade VM-guld i lagsprinten

HOLMENKOLLEN: Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter gjorde det. De tog sig till final och grejade guldet till Sverige i lagsprinten i Holmenkollen.

Guld till Sverige.  Silver till Finland och brons till Norge. Bra skidor och ett perfekt genomfört lopp av de båda svenskorna gav det fina resultatet.

Äntligen guld.

Pajalas kommunalråd är strålande glad.

– Det är kanon. I princip är det  dubbelt Pajala och Tornedalen. Kalla kommer från Tärendö och Ingemarsdotters pappa från Jarhois, jublar Kurt Wennberg.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
4 kommentarer om “Kalla ordnade VM-guld i lagsprinten
 1. Flashback skriver:

  Klart att hon gjorde detta men tyvärr så var inte den bästa norska tjejen med utan tog en vilopaus.

 2. Sixten Lautakoski skriver:

  Man skall inte ta bort äran av Charlottes och Ingas seger bara för att Björgen inte var med, men med den åkningen som tjejerna visade i dag så tror inte att Norge hade räckt till seger ändå.

 3. Elo skriver:

  Fantastikt duktiga tjejer Ida och Charlotte!

  Sorgligt att en del av oss har svårt att glädjas över andras fantastiska resultat. Bästa sättet är väl att ge sig ut i tävlingsspåren så kanske missunsamheten försvinner.

 4. Fd-Bybo skriver:

  Ja, men Björgen kanske behövde en vilopaus, och det är också ett svaghetstecken. Ingen orkar med att vara på topp varje dag, inte ens Björgen.

  Mr. Flashback kanske kan bli världsmästare i gnäll, och axla den fallna manteln från en viss herre i Pajala för nu ganska länge sedan.