Kameraövervakning har pågått utan tillstånd

HAPARANDA: I över fyra år har otillåten kameraövervakning skett på Gränsskolan i Haparanda. Vid en tillsyn av länsstyrelsen uppdagades även en otillåten kamera och otillåten inspelning på Ikea.

För- och grundskolechefen Arja Martinviita säger till Haparandabladet att ansvariga på skolan har bedömt att skolan kan uppfattas som ett ”icke allmänt område”, men att de nu kommer att lämna in en ansökan.

Länsstyrelsen meddelar att om så inte sker innan den sista april måste kamerorna bort. Och att ett sådant föreläggandet kan förenas med vite.

Ikea har enligt juristen Maria Laijon på länsstyrelsen redan plockat bort den en icke godkända kameran över självscanningskassan, samt upphört med otillåten inspelning inne i butiken.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “Kameraövervakning har pågått utan tillstånd
  1. Vitryssland skriver:

    Men vad är de för öststats metoder kommunen och Ikea använder. Helt sjukt.

  2. Stefan H Ericson skriver:

    Vad är väl lite kameraövervakning att bekymra sig om när vart endaord du säger på din mobiltelefon eller fast telefon samt allt du skriver på internet blir lagrat och nagelfart av ”kontrollpoliser” som har till uppgift att kartlägga folket. En kamera för att säkra områden och för att beivra skadegörelse och dylikt är då inget som borde vara upprörande för någon.