Kampen mot NMR enar (S) och (V) i Pajala

PAJALA: Socialdemokraterna och Vänsterpartiet höll under 1 maj sina respektive möten ungefär samtidigt och i samma hus, men i skilda lokaler. Det som dock enade dem var att båda partierna uppmanat sina medlemmar att i Boden delta i motdemonstrationen mot NMR.

Knappa femtiotalet personer samlades till Västerpartiets apellmöte utanför Folkets Hus i Pajala. Ungefär samtidigt samlades Socialdemokraterna vid busstationen och mellan 60-70 personer tågade iväg under klassiska socialdemokratiska paroller.

Därefter inledde båda partierna samtidigt sin respektive möten i Folkets Hus, Socialdemokraterna i biosalongen och Vänsterpartiet i den lokal som används vid kommunfullmäktiges möten.

Vid apellmötet talade Linda Jonsson (V) historiskt om  vad nazismen stått för och åstadkommit och att skänka en tanke till de kamrater som åkt till Boden för att delta i motdemonstrationen mot Nordiska Motståndsrörelsen. Karl Lauri var huvudtalare vid vänsterpartiets möte.

– Vi trodde att det aldrig kunde hända igen. Vi måste alltid stå upp och våga göra motstånd mot de här krafterna, sade Linda Jonsson.

Även Socialdemokraterna i Pajala har bekostat en buss som under arbetarnas högtidsdag rattade mot Boden

– NMR  står för allt som arbetarrörelsen inte står för. Motståndet mot dem kan vara något som enar arbetarrörelsen, säger Ulrica Hammarström (S).

– Obehagligt, säger socialdemokraternas riksdagsledamot Emilia Töyrä från Kiruna innan hon slinker in för att vara huvudtalare vid det andra mötet.

Publicerad i Pajala Taggar:
72 kommentarer om “Kampen mot NMR enar (S) och (V) i Pajala
 1. Jadå skriver:

  Patetiskt med denna vänster propaganda!

  Vänsterpartiets alla kommunister och andra som hyllar kommunismen borde kanske titta sig själva i spegeln. Kommunismen (ligger på 2:a plats i folk mördande ideologier) har mördat mer än hundratals miljoner människor i kommunismens namn.

  Socialdemokraterna bedrev både rasbiologiska institutet och skickade balter till avrättning till kommunistiska avrättningsläger.

  KOMMUNISMENS SVARTA BOK; där finns fakta och är skriven av en stor mängd forskare som skriver sanningen.

 2. Fyfarao skriver:

  Vill socialdemokraterna ha rinkeby i pajala? Knappast.

 3. ej sd:are skriver:

  och SD högersympatisörer får väl ta kollektivtrafiken till boden. ursäkta ordvitsen. nä sd sympatisörer är hemma i kammaren och tar ev fram sina nazi sympoler ur garderoben och njuter av deras högtidsdag den 1 maj,

 4. Viktigpetter skriver:

  Det är bra nazisterna dödade nästan lika många människor som kommunisterna.

 5. kukolaforsen skriver:

  V + S = Patrask

 6. Bomsy skriver:

  Jag tror att om arbetarrörelsen enade sig om att värna om vårt hårt arbetande folk och våra fattiga pensionärer så skulle det gynna partiet mer än plakatpolitik och motdemonstrationer.

 7. Räknare skriver:

  Rättelse: Tåget hade 38 personer

 8. Skolkritan skriver:

  Svammel. NMR är 100 vilsna pojkar, sluta ge NMR obödig reklam hela tiden så försvinner dom självmant.

 9. Sverigedemokrat skriver:

  S och v i Pajala borde satsa sin energi i kommunala bekymmer och inte bry sig om NMR för dessa kan inte ni påverka på ett negativt sätt tror att dessa bara blir fler när de får uppmärksamhet synd att v i Pajala talar om detta men Ulrika förstår jag för hon måst komma med nåt i kommunala frågor är de tyst men ett plus för Johnnys parti som jag vet int lagt i NMR

 10. Laitahyökkäjä skriver:

  Kommunala satsningar behöver ej per automatik utesluta andra politiska handlingar – t ex att visa solidaritet med förtryckta eller att protestera mot neo-nazister (som de facto vill störta demokratin). Se 1930-talet: så fort det bruna lurat väljarkåren i Tyskland, kunde en diktator fimpa demokratin i ett nafs. Och vad lär vi oss av det? Jo, att Adolf bör motas i grind.

 11. olov skriver:

  Varför är det inga som protesterar när mc gängen kör i kortege Vissa av dom ska ju vara kriminella och stå utanför lagen säger polisen o samhället

 12. AnnBritth skriver:

  Ej sd:are…Milde tid vilken löjlig kommentar. Har du kommit på den alldeles själv? Du verkar ta för givet att alla som sympatiserar med SD är nazister. Så barnsligt. Fantasierna måste ta ett slut någon gång. Det är faktiskt Sveriges tredje största parti du baktalar. Vem vet hur stora vi blir när det är dags att lägga sin röst i september.

 13. Viktigpetter skriver:

  Laitahyökkääjä. Stalins regim är ju ett gott föredöme för vänsterfolk.

 14. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkäjä: ”kunde en diktator fimpa demokratin i ett nafs.” I Sverige måste grundlagsändringar ske mellan två riksdagsval efter ett riksdags beslut. Det gör att den nya grundlagsändring kan rivas upp om det kommer in en ny regering i landet mellan dessa val. Det minimerar risken för farliga grundlagsändringar. Men vi kommer få idelogier(religion) som vill ändra grundlagen i framtiden vare sig vi vill det eller inte. Men det är knappast högerextrema grupper som tex. NMR. De är inte tillräckligt många numerärt och lär inte bli det heller.

 15. Realist skriver:

  Kort historik.I Sverige fanns under och efter kriget koncentrationsläger för judar,kommunister,oliktänkande och ”tattare och den som var ledare var Tage Erlander så socialdemokraterna ska inte kasta sten i glashuset dom sitter i

 16. Jan-Erik skriver:

  Socialdemokraternas företrädare visar prov på en skrämmande historisk okunskap. Vet hon inte att stora delar av det klassiska socialdemokratiska folkhemmet, mer eller mindre, var en direktimport från det nationalsocialistiska Tyskland? Sådant som en ekonomisk politik som gick ut på att få igång ekonomin genom offentliga investeringar, en allmän sjukförsäkring och barnbidrag hämtades direkt från det förskräckliga Tyskland.

  Första maj gjordes, förövrigt, till allmän helgdag direkt efter Hitlers maktövertagande 1933. I Sverige fick arbetarna vänta ända till 1939 innan detta realiserades!

 17. Är ju av samma skrot och korn skriver:

  @Jan-Erik
  Ser man ur det varit genom generationer rent allmänt ser man att likt en elit i detta fallet betett sig som överlägsna herrar. Just den här överlägsenheten och nepotism är lite drag av naturalism, vi släpper inte in andra och mobbar ut dem. Nog finns det fula trynet även om det ter sig mer i fina kläder och finare språk. Slänger inte min röst inom kommunvalet på dessa fina herrar.

 18. Gäller att vara sämst i språket skriver:

  Varför stoppa huvét i sanden och låtsas tala om -30 talets nazzestyre vore något historiskt parentes händelse. Idag har nazzesynen ett starkt fäste i ens ursprungliga hemkommun där minoriteter, etnisk folkgrupp förtalas och förföljs och alla säger, rätt det är dem bara som får vad de förtjänar. En bypolitisk domstol bestämmer vem som ska schavottera och samerna har i alla tider blivit prisgivna av dem som anser sig förmer och bättre. Det är bara att se hur jämförelserna varje gång riktas mot samerna. Typ, vi är språklig minoritet för att samerna har erkänts som ett folk, vi är inte sämre.

 19. Futurum Casus skriver:

  Många tycker säkert att jag har fel när jag jämställer vänster- och högerextrema grupper. Det är två ytterligheter som gillar att kränka människor. Är man vänsterextrem och sysslar man med falsk tillvitelse, dvs. brottsskapande anklagelser, mot människor man inte gillar. Då snuddar man farligt nära ett fascistiskt tänkande. Jag har åtta års erfarenhet av vänsterextremism och ser en stor fara med denna extremism som media inte granskar. Media ska granska makten i samhället – även vänsterextremism.

 20. Laitahyökkääjä skriver:

  Viktigpeter missar målet. Vad har Stalin med denna debatt att göra? Har jag försvarat nån diktatur? Läs inlägget innan du skickar ”motargument”.
  Futurum C. Extremism på båda kanter vill störta demokratin, och Adolfs pöbel var inte heller så många…i början. Hört talas om uttrycket ”sluttande plan”? Först normaliseras skitsnack och mobbing av din nästa – och till slut, lampskärms-produktion av densamma. Därför: mota diktatorn i grind!
  Jo Jan-Erik, sossarnas historia är inte klockren. Men de har ju dominerat svensk politik ganska länge utan att skapa en diktatur. Och nej, jag röstar ej på S

 21. Ärlig skriver:

  Vi har inte lämnat djurstadiet ännu, det syns i kommentarerna här.
  Runt om på denna planet bläddrar man i gamla sagoskrifter och av den anledningen dräper varandra.
  Läs Astrid Lindgrens texter istället, dessa har åtminstone lite sanning i sig.

 22. Gränsbo skriver:

  Undrar varför de sällan pratas om kommunismens dödsoffer och dess svarta historia.

 23. Namnet är överflödigt alla tror sig känna minoriteten samerna skriver:

  Erfarenheten från forna hembygden säger att riktat hat går över partigränserna. Hälsan tiger still medan de sjuka mår bäst med utsedda hatobjekt. Skulden och skammen bär rasismens offer från -30 talets brun skjortorna tid stående längst ifrån statens legitimitet och beskydd av etniska minoriteter i Sverige gäller både barn till vuxna.

  Media granskar inte makten. Media är en del av dem som förvränger samernas historia med vår gemensamma skattemedel, tydligt hur lokalradioreporter agerar med att förvanska samernas historia i hembygden.

 24. CG skriver:

  Jaa du Jan-Erik, det är inte enbart socialdemokratiska företrädare som visar prov på historisk okunskap… De åtgärder du syftar på, särskilt de ekonomiska åtgärderna, var inget nationalsocialistiskt påfund, utan en del av en ekonomisk teori som bland annat utvecklades av engelsmannen John Maynard Keynes. En troligare inspirationskälla för Sverige i detta, var förmodligen Roosevelts politik i USA under det tidiga 30-talet – ”The New Deal” – som gick ut på att få igång ekonomin med offentliga investeringar.

 25. Odemokratiskt skriver:

  Jadu, hur var det med Decemberöverenskommelsen? Var det inte Sossarnas knep att kringgå Sveriges tredje största parti och däremot skita i alla väljare som röstade på SD? För dom kan man ju blankt strunta i. ”Vi delar inte samma åsikter”, men likt förbannat så är det nånting man inte kan ignorera. Frågor som S inte kan dela med det tredje största partiet är avgörande för deras fortsatta vanstyre av detta land. Ge mer makt åt dårar som MP, det lär ju vara till Sossarnas fördel. Vilket elände.

 26. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkääjä: Precis! Det farliga är när vissa tror att tex. vänsterextremism är den ”goda” parten i samhället. Det finns en anledning till att Säpo håller även koll på vänsterextrema i samhället.

 27. Sanningen skriver:

  Vi lever i en demokrati, här ska ALLA få göra sin röst hörd. Såväl kommunister som nationalsocialister. Inga konstigheter!

  Sen vet ju alla med sunt förnuft att våra historieböcker skrevs (läs vinklades) av de som vann kriget.

 28. Bomsy skriver:

  @ Sanningen

  Vi lever i en skendemokrati, här ska VISSA få göra sin röst hörd.
  Såväl Fi, MP, och S och ibland V och C. Inga konstigheter??

  Sen vet ju alla med sunt förnuft att våra historieböcker skrevs (läs vinklades) av de som vann kriget.

  Sant, men vem med sunt förnuft granskar vad dagens media skriver just NU?

 29. Namnet är överflödigt alla tror sig känna minoriteten samerna skriver:

  Ser inte historieböckerna vinklingar som några vinnare. Idag, läs pågår i nutid kampen för vår demokratiska överlevnad som media godvilligt går med på att tysta ned. Det kriget pågår i minst tre generationer till, berövad på enskild egendom och skändade på sin identitet har pågått sedan 1970 med över 400 angivelser och samma antal rättsligt efterspel. Mot etnisk minoritet. I ens forna hemkommun lär historien passera obemärkt, med förfalskning av sanningen och med värderingar på språkligt nivå.

 30. Emiliano Santos skriver:

  Att köra ”lika goda kålsupare” på Nazism och Kommunism är ett tecken på en grov okunskap på antingen den ena eller båda ideologierna… och nej, jag är inte kommunist

 31. Jan-Erik skriver:

  CG, Roosevelts New Deal i USA genomfördes ungefär samtidigt som Adolf Hitlers sociala och ekonomiska reformer i Tyskland. Så vem som var först är en i högsta grad akademisk fråga. En intressant detalj i sammanhanget är att även New Deal anklagades för att vara ”fascistisk” av en del av dem som motsatte sig reformerna.

  Keynes publicerade sina teorier först några år efter nationalsocialismens genombrott. Möjligen hade han blivit inspirerad av de nationalsocialistiska framgångarna i Tyskland.

 32. Utrensning är inget nytt för Pajala kommun skriver:

  Med facit i hand är riktigt nöjd att tvingades flytta från hembygden där känslan av att vara för ”mycket” gjorde framtiden utsiktslös. Från senaste anställningen meddelas att ”är i fel fack” varsågod och lämna anställningen. Ens familjenärstående bemöttes på samma sätt. Varsågod och flytta från kommunen och ditt rätta fack för jobbet är inte här, så varsågod och flytta. -Nu får Pajala kommun förlita sig på sina medborgare som befinner sig lojal med partiet som kommunmedborgare.

 33. Fakta skriver:

  Har HB blivit ”hemsida” för högerextremister och SD? Skrämmande!

 34. Med känd identitet skriver:

  Kriget pågår inom en i tre generationer framåt. Av kommande kommunledare krävs att den kan kommunens historia.

 35. ej sd:are skriver:

  ni SSD:erare verkar ha fått nått mail från er Jimmi att börja köra mer och mer fake news. putin styr Sölvesborg redan med ryska investeringar sen flera år tillbaka. nån som är överraskad förutom extremhögern?

 36. ej sd:are skriver:

  och KD partiet startades av nazister…allt enl jimmi enl uttalande i svt som jag har sett och hört.

 37. Futurum casus skriver:

  Fakta: Jag ser inte den kopplingen.

 38. Viktigpetter skriver:

  Den som tvivlar på att Sverige tog efter Tyskland i många frågor på trettiotalet behöver bara kolla partiprogram från den tiden.

 39. Futurum casus skriver:

  Emiliano Santos: Jag gör ingen skillnad på nynazister och vänsterextrema. Det finns en anledning till att Säpo håller koll på dessa ytterligheter.

 40. Inte en inte SDare skriver:

  Kul att ”Fakta” och ”ej sd:are” blir så illa berörda av all kritik som skrivs här. När deras världsbild ifrågasätts så kommer det gamla vanliga nassekortet fram, inte alls förvånande då dom verkar knappt komma med motargument.

 41. Inte en inte SDare skriver:

  Skönt att se hur kränkta vissa blir av all kritik och kommer med kommentarer som ”högerextremister”… Istället för att komma med saklig argument.

 42. Laitahyökkäjä skriver:

  Oj oj, denna debatt är som att vada genom paddyfields-en i Nordvietnam, man bara fastnar i sly och lervälling. Fakta: Både nazism och kommunism är i praktiken dåliga. Men i teorin finns en skillnad. Den senare är som kristendomen god i teorin (jämställdhet, älska din nästa o s v) Men nazismen är inte ens god i teorin då den degraderar andra raser än den ariska. Slutsats:
  Leve demokratin!

 43. Utrensning är inget nytt för Pajala kommun skriver:

  Kritik måste varje parti tåla annars blir som i kommunismen och nazzeismen tråkigt nog finns det partieledare som kräver minoriteter ska bevisa varje dag sin oskuld genom angiverier till rättegångar, som i forna hembygden med drygt 400 prövningar inför domstol. Nu har rättegångarna minskat vad förstår annat än egendomsbrott som förekommmer än idag, mot det utsatta. Visst är skalet fint utifrån betraktat religionen och politiken är hur fina som helst. Personligen uppskattar kyrkans värderingar för inre som yttre stil håller måttet. Detsamma gäller ”demokrati” sett utifrån fernissa blänkande.

 44. Utrensning är inget nytt för Pajala kommun skriver:

  I verkligheten talar följderna om något helt annat för enskilda medborgare. Allt fint sker under falskt täckmantel som har skjutit över målet.

 45. Ur led är tiden... skriver:

  Alla partier utom SD är precis som ulvar i fårakläder, de är endast olika falanger i ett vänstervridet, sjukt och maktgalet Sverige.

 46. Jan-Erik skriver:

  Laitahyökkäjä, jag får känslan av att du inte tänkt färdigt när det gäller de här frågorna.

  Ska vi ha ett fungerande välfärdssamhälle så måst vi värdera våra egna medborgare högre än andra människor. Hur ska vi annars kunna motivera att hela världens befolkning inte per automatik ska ha rätt att ta del av vår offentliga välfärd? Huvuddelen av mänskligheten måste ju ”degraderas” och stängas ute för att vårt samhälle ska fungera. Det här är fullt naturligt och inte det minsta problematiskt ur moralisk synvinkel.

 47. CG skriver:

  Jan-Erik. Du vill ju koppla statens aktiva arbetsmarknads- och penningpolitik till nationalsocialismen, som om den vore ursprunget för denna form av interventionism. Keynes utformade sin idéer ungefär samtidigt med det nazistiska maktövertagandet, men det som framför allt inspirerade honom var faktiskt den så kallade ”Stockholmsskolan” – en grupp av svenska nationalekonomer som verkade redan i slutet av 1920-talet (och fram till slutet av 30-talet).

 48. Laitahyökkäjä skriver:

  Urspårad debatt. Minns ni att artikeln handlade om att S och V skulle enas kring motstånd mot NMR. Men diskussionen här handlar mest om SD å kommunismens illdåd. Liten relevant fråga till er långt ut på högerkanten: tycker ni att NMR ska sopas under mattan p g a Stalins onda gärningar? Ett ja eller nej duger som svar.

 49. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Om man som vänsterextrem sysslar med tex. falsk tillvitelse, då kan man omöjligt älska din nästa osv. Som jag sagt tidigare. Man ska akta sig för se den ena extremiteten som den goda sidan. Det är två ytterligheter som arbetar med liknande arbetsmetoder där hot och våld ingår.

 50. Sarva skriver:

  Antal dödsoffer:Mao Zedong:60milj.Joseph Stalin:40milj.Adolf Hitler:30milj.Hideki Tojo:5 milj.Ismail Enver Pascha:2milj.Pol Pot:1,7 milj.Kim Il Sung:1,6milj.Mengisto Haile Mariam;1,5 milj.Jean Kambada:800 000.Sadam Hussein:600 000……….

 51. Frågan är skriver:

  Märkligt att Socialdemokraterna väljer att alliera sig med det kommunistiska Vänsterpartiet i kampen emot Nordiska Motståndsrörelsen??

  Enkel matematik:
  Nazismen dödade 6-10 miljoner människor.
  Kommunismen dödade mer än 100 miljoner människor.

  Frågan är… hur kan Socialdemokraterna samarbeta med Vänsterpartiet, ett kommunistiskt missfoster som hyllar och stödjer en ideologi som mördat över 100 miljoner människor?

 52. Frågan är skriver:

  Man kan också fråga sig hur Socialdemokraterna har mage att låtsas stå på den ”goda” sidan?
  Ett litet axplock…
  * Socialdemokraterna samarbetade med nazisterna under andra världskriget, körde svensk järnmalm i skytteltrafik från Sverige till Tyskland.
  * Socialdemokraterna skickade tusentals balter till ryska utrotnings/avrättningsläger.
  * Socialdemokraterna stod bakom och var en av arkitekterna till skapandet av Rasbiologiska Institutet.

 53. Laitahyökkäjä skriver:

  Futurum c, läs vad jag skriver och inte det du vill tro att jag skriver. Nå, vi tar en sista repris: Kommunismen är likt kristendomen god ”i teorin” med tankar om jämställdhet för alla respektive devisen att älska din nästa. Men i praktiken klarar människan inte av att leva upp till dessa ideal. Nazismen däremot är inte ens god i teorin då den sätter en ras före alla andra.

 54. Laitahyökkäjä skriver:

  Jan Erik, oroa dig inte. Hela världens befolkning får inte, kan inte och kommer inte att flytta till Sverige – och flest flyktingar söker de facto skydd i sina grannländer. Många rika svenska företag och giriga privatpersoner däremot, kan flytta vart de vill och gömma betydande summor (ämnade för vår välfärd!) i diverse skatteparadis. Men, debatten här skulle ju handla om S och V:s enighet mot NMR-nassarna.

 55. Demokrat skriver:

  Tornedalen hade många nazister under 30-40 talet. Deras ättlingar verkar nu ha börjat gro i den bruna jorden.

 56. Knapsu skriver:

  Tänk att vissa gör allt för att normalisera nazisterna.
  Skrämmande!

 57. Laitahyökkäjä skriver:

  ”Frågan är” räknar upp S och V:s gamla synder men har inget att säga om deras enade kamp mot NMR i nutid. Är enandet bra? Är NMR för övr bra eller dåliga? Svara även på om du tror att dagens S och V är lömska partier som kommer att börja mörda folk om de mot förmodan skulle få regeringsmakten i höst.
  Angående NMR (då SMR) bevittnade jag ett av deras upplopp, i Umeå centrum 2013, under en dag som var vikt åt de sämre lottade i samhället. De var väldigt obehagligt att se dessa aggresiva män med rakade skallar attackera folk både fysiskt och verbalt. Polisen fick till slut skingra nassarna.

 58. Futurum casus skriver:

  Knapsu: Jag tycker inte att man ska normalisera någon av dessa extremister. I Haparanda finns det många vänsterextrema. Inte på något sätt bättre än nazister.

 59. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Vänsterextrema skapar samma oro. Jag ser ingen skillnad på denna skrämmande massa.

 60. Laitahyökkääjä skriver:

  Vielä kerran: Är det bra att demokratiska partier enas kring motståndet mot NMR? Om inte, var står vederbörande då? Kom ihåg att det bara är en knapp mansålder sedan diktaturens tillskyndare, och vanligt folks flathet, fick godsfinkorna att fyllas med män, kvinnor och barn – på väg mot förintelsen…

 61. Ärlig skriver:

  Sveavägen? NK! Utöya! Säpo?

 62. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkääjä: Det är väldigt trögtänkt idag? Vad beror det på? Det är ingen som vurmar för NMR. Däremot ifrågasätter jag vurmandet av vänsterextrema – hur kan man tycka att det är är ett bättre val av ideologi? Jag har åtta års erfarenhet av vänsterextrema. Dessa individer är inte heller några gulliga bomullsungar. De arbetar med samma typ av arbetsmetoder som består i att frånta människor dess integritet i form av våld, hot m.m.

 63. Jan-Erik skriver:

  CG, jag menar att det nationalsocialistiska Tysklands ekonomiska politik var en direkt följd av att man hade en organisk syn på folket. Samma synsätt fann även inom den svenska socialdemokratin en gång i tiden. I båda systemen ledde det till liknande ekonomiska lösningar och en väl utbyggd offentlig välfärd.

  Felet som socialdemokratin gjorde var att de ansåg att alla människor har rätt till samma välfärd. Det här ledde först till att man försökte exportera den svenska modellen till tredje världen. När detta misslyckades gick man istället in för att importera människor från tredje världen.

 64. Påstår du att inte dragen finns, visst finns de ?? skriver:

  @Knapsu
  Normalisera nazister för att man påpekar att vissa drag finns finns inom sossarna mot naturalism. Är väl inte att påstå att sossarna till 100% skulle vara nazister. Studerar man sossarna finns drag som överlägsenhet, en arbetsmarknadspolitik som i mångt och mycke liknar koncentrationsläger. Sist men inte minst är inte det här med att neka sjuka ersättning och tvinga ut dem i slavjobb riktiga drag mot naturalism. Verkar som du tror att S är rena änglar, dragen finns och de har ökat under de senaste åren??

 65. Länge leve det solidariska samhället! skriver:

  Vänsterpartiet och S deltar i kampen mot NMR, naturligtvis. Deras värdegrunder är inte förenliga med nazismen, inte heller med den ”kommunism” som t.ex. Stalin stod för. Då kan sägas att människan/varelsen inte är mogen för-, och klarar inte upprätthålla ett regelrätt, renodlat kommunistiskt samhälle. Sådana samhällen har inte heller existerat under nämnvärd tid. Borgerlighetens vilja att tvångs-koppla ihop V med den sk ”kommunismen” är återkommande, genomskådad smutskastning. Googla på ”så har moderaterna röstat” och då ser man vanliga människors fiende i mer än 100 år; högern – alliansen.

 66. Perkele skriver:

  Skrämmande att så många människor kallar kommunismens och socialdemokratins oerhörda brott emot mänskligheten för ”gamla synder”(!)?

  Trots att kommunismen låg bakom över 100 miljoner människors död jämfört med nazismens 6-10 miljoner, så demoniseras nazismen och kommunismen normaliseras. Skrämmande!

  Varför denna fixering vid nazismens ”gamla synder”?

 67. Futurum Casus skriver:

  Länge leve..: För att Sverige ska fortsätta vara en ”humanitär stormakt” och ha en fungerande välfärd då måste ”högerns” politik tillämpas mer. Det fungerar inte att ge allt åt alla samtidigt som staten lånar stora summor pengar från världsbanken. Vi får lov att välja i framtiden – jobba mer och kräv mindre bidrag annars har vi inte råd med sjukvård, skola för alla osv. Det vore anmärkningsvärt att universitetsstudier bara kan utföras av dem som har pengar. Eller hur? Men det blir så om vi fortsätter spendera pengar som staten inte har. Jag är ”höger” och vill alla väl.

 68. Länge leve det solidariska samhället! skriver:

  Högerns dagsaktuella politik har man deklarerat(en fortsättning på de ”100-åren”), inom arbetsmarknadspolitik, socialförsäkringar, mm. Däremot skall beskattning av löner, vinster och tillgångar minskas. Sverige är ett skatteparadis i dagsläget. Och under åren har skattebrottslingar fått föra miljoner x miljarder till Panama, Malta, mfl ställen. Pensionärer har inte råd med tandläkarbesök, nej, det är klart när man bedriver högerpolitik. Då tar pengarna slut BLAND ANNAT för dessa ändamål. Högerpolitik; = gå ut med floskler, håll masken och hoppas på att den vanlige väljaren sväljer bedrägeriet.

 69. ww2 Lägervakterna peka vart de skulle hamna ..... skriver:

  ….vad gör Försäkringskassan i dag med sjuka ? Jo de pekar oxå vilken väg de sjuka skall gå och detta med sossarnas god minne och beslut.
  Är inte detta oxå naturalism eller är de änglar, att tvinga ut sjuka utan ersättning ?

 70. Enok Nitti skriver:

  Futurum;Var är Haparandas vänsteextremister? på 1:a Maj förra året så lockade dom 7 åhörare och i år var det inget möte.Ordföranden skrämmer ingen,inga demonstrationer och debatter över huvud taget.Rdovisa nu en gång för alla vad dom har gjort som är så farligt.

 71. Futurum casus skriver:

  Länge leve….: Jag skulle tro att de flesta är villiga att betala skatt. Att betala uppemot 67% av sina inkomster i skatt tror jag de flesta ifrågasätter. Det är självklart att det blir sämre pensioner, vissa har fått pension i 40 års åldern som skapar försämringar för framtida pensionärer. Befolkningen ökar och vi blir fler ska dela på pensionspengarna. Vänstermänniskor tänker aldrig logiskt. Därför blir politiken full med potthål som befolkningen ramlar i.

 72. Futurum Casus skriver:

  Enok Nitti: Jag blir trakasserad varje dag av vissa individer, speciellt i valtider. Dom finns och tyvärr så har dom fel uppgifter om mig som person. Dom skulle behöva uppdatera sig – det kan dom göra genom att prata med mig. Tyvärr är det så att vissa människor bara förlitar sig på rykten men inte skapar sig egna kunskaper.